Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojice australských hráčů dostává roční ban za matchfixing

10. 4. 2020 | 20:29 Rocket League
Ovlivňování zápasů kvůli sázkám je stejně staré jako sázení samotné. Že se to ale nevyplácí, teď na vlastní kůži poznala dvojice australských hráčů Rocket League.
Rocket League
Rocket League

Tzv. matchfixing, tedy úmyslné ovlivňování výsledků zápasu především kvůli na něj vsazeným penězům, je nechvalně proslulý fenomén třeba v boxování. O neznámou věc se ale nejedná ani v esportu a bohužel jde o stále aktuální problém. Nejnovější známou kauzu mají na svědomí hráči Rocket League z Austrálie. V turnaji RL Oceanic Championship organizátora Let's Play Live měli údajně pustit zápas Aiden "delusioN" Hendry a Finlay "Frenzyy" Rockach z Team Esper, čímž způsobili rozruch po celé RL scéně.

V kauze jde o to, že tato dvojice reprezentantů v pátém zápasu svého duelu předvedla nespočet zřejmě naschvál špatných playů, což nakonec vyústilo v prohru. To nenechalo komunitu chladnou ani na chvíli a divný pocit měl ze všeho i samotný komentátor zápasu, který dle svých slov sice nechce věřit tomu, že by hráči podváděli, to, co viděl, si prý ale jinak vysvětlit neumí. Reakce organizátorů na sebe tedy nenechala dlouho čekat a ihned začalo vyšetřování.

To nakonec potvrdilo, že delusioN i Frenzyy zápas vypustili naschvál a to ještě navíc bez vědomí jejich spoluhráče Stevea "SSteve" Berrospa. Na oba provinilce tak čeká přísný trest, zákaz hraní jim totiž vystavili nejen organizátoři inkriminovaného turnaje, ale také samotní vývojáři hry z Psyonix. Ani jeden z hráčů si tak rok nebude moci soutěžně zahrát, což je logicky nedělá šťastnými. DelusioN na svém Twitteru dokonce celé potrestání sebe a kolegy označil za neprofesionální krok, ke kterému se v Psyonix nechali donutit tlakem médií a SSTevea.

Zdroj: stuff.co.nz
Štítky: Matchfixing
miluju videohry a hlavně ligu legend