Přejít k hlavnímu obsahu

The eLiVe: Málokedy mám zo seba dobrý pocit

16. 6. 2020 | 13:29 Counter-Strike 2
CZC.eSuba se ve finále 1. Tipsport COOL ligy prala se SINNERS, seč jí síly stačily. Než si podrobně vyzpovídáme zástupce šampionů, tak jsme si na kus řeči pozvali Erika 'The eLiVe' Sitha, in-game leadera poražených.
The eLiVe
The eLiVe

Očekával jsi, že Tipsport COOL liga dopadne stejně jako Sazka eLEAGUE?

Ani nie. Všetko dopadlo tak, ako sme očakávali. Jasne, že nechcem ukrivdiť tímom, ktoré nepostúpili, iba to vyšlo podľa našich očakávaní.

Jak se ty osobně díváš na formát best-of-five?

Ja osobne obľubujem BO5 formát. Podľa mňa je to zaujímavé aj pre diváka, ako aj pre hráča. Tu sa ukáže, ako dobre ste pripravený s tímom na mapách a koľko vydržíte hrať a sústrediť sa.

Pojďme postupně. Co jsi ve finále říkal na pick&ban fázi? Kdo z ní vyšel lépe?

Nám sedelo poradie máp. Sú to naše dobré mapy, myslím si, že aj SINNERS, takže išlo iba o to, kto spraví menej chýb.

Na úvodním Infernu jste vedli 8:0, kde se to potom zlomilo, že soupeř začal mapu otáčet?

Myslím, že nám pár kôl nevyšlo čisto na aim, potom nám dali nejaké rýchle pushe a už sme nešli tak dravo, ako na začiatku, čo si myslím, že bol najväčší problém.

Vybavíš si z Inferna nějaký konkrétní moment, který takto těsný průběh rozhodl?

Neviem presne, aký stav to bol, ale SINNERS mali eco. Nedohodli sme sa, ako chceme kolo zahrať. Odrazu 3v5, prehrali sme kolo a išli sme do forcu, to prehrali, potom full eco a zbytočná strata troch kôl.

The eLiVe

Jak je těžké se po vyrovnané mapě resetovat? Overpass byl váš pick, ale moc to nevypadalo.

Nemyslím, že by sme prehrali na tilt, alebo sklamanie z prehry vyrovnanej mapy. Skôr by som povedal, že SINNERS majú najlepší Overpass a nádherne hru čítali.

Měli jste před Nuke třeba nějaký týmový proslov, že uděláte vše proto, aby to nebylo opět 3:0?

Prirovnávali sme sa ku G2 a BIG. Zrovna tiež hrali BO5 a prehrávali 0:2, tak sme si vraveli, že keď to zvládli BIG, zvládneme to aj my.

Ty jsi právě na třetí mapě měl několik momentů, které se ti povedly. Za kterým se nejraději ohlížíš?

Povedal by som, že keď som zobral scouta von. Mali sme force buy a bolo to dôležité kolo, ktoré sme vyhrať nemali, ale pár dobrých hláv som dal a dosť to pomohlo hlavne ekonomicky.

Měl jsi sám takový ten dobrý pocit, že jako správný kapitán jsi dokázal otáčet mnohdy prohraná kola?

Málokedy mám zo seba dobrý pocit. Vždy si zoberiem, že nemusela byť mapa vyrovnaná, kebyže sa lepšie rozhodujem alebo dám viacej fragov, lepšie cally. Zrovna som mal dobré kolá, ktoré rozhodli Nuke, ale tiež som mal aj zlé kolá, kvôli ktorým ten Nuke bol vyrovnaný.

V jakém duchu se nesla Mirage? Chvílemi to bylo tam a zpátky a obě strany třeba prohrávaly proti eku.

Áno, rovnaká chyba ako na Inferne. Vieme, že majú eco, dobre sme sa nedohodli a odrazu 3v5. Bola to škoda, ale chybami sa človek učí. 

A co to poslední kolo? Dokázal bys popsat jednotlivé prvky vaší hry, které to Canniemu vyhrály?

Nepovedal by som, že CaNNiE to vyhral, skôr my sme si to prehrali. Všetka úcta ku CaNNiEmu, vážne pekné shoty trafil, ale môj tím mu dal taký rešpekt, že to vďaka tomu trafiť mohol. Kebyže po výstrele ho hráči proste zo všetkých strán peeknu, nemá šancu to vyhrať. Ale ako vravím, všetka úcta, pekný clutch.

Co vás čeká v následující době? Bude to chvíle oddychu, když mají domácí soutěže pauzu?

Čakajú nás ďalšie turnaje a ligy, ako ESEA, Winners League atď. Nepauzujeme, trénujeme ďalej a ďalej.

Štítky: The eLiVe, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.