Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE esports vykrádají eSubu a představují novou silnou sestavu!

1. 1. 2021 | 17:24 Counter-Strike 2
Rok 2021 je tady a první velký přestup s ním. V mnoho domácích týmech hráčům skončily smlouvy a jako první se rozhodli jít s novou akvizicí ven ENTERPRISE esports, kteří obměnili většinu své sestavy. A nutno říci, že na papíře vypadají opravdu silně.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports

ENTERPRISE esports vstoupili na CS:GO scénu začátkem loňského července, když naverbovali tehdejší sestavu Gunrunners. Největším úspěchem bylo 2. místo v podzimním splitu Sazka eLEAGUE, kde se sice do play-off dostali těsně, ale následně dokráčeli až do finále, kde nestačili na SINNERS Esports. Na vrcholu sezóny se jim však nevedlo dle představ a po vyrovnaných zápasech se s Vodafone MČR 2020 rozloučili na posledním místě. Víceméně jasné však bylo, že se jim posezónní přestupy nevyhnou – vycházejí z toho ale jako jedni z vítězů.

S týmem se rozloučilo slovenské duo Dávid 'xperrience' Červenec a Tomáš 'system' Zemko, kromě kterého končí také jeden z původních členů týmu Matěj 'twist' Petráš. U toho je výměna celkem překvapivá, takže kdoví, co všechno stálo za trojnásobnou změnou. Samo o sobě je však nejdůležitějším aspektem složení v podstatě úplně nové sestavy udržení Davida 'forsyy' Bílého. Jeden z nejlepších sniperů domácí scény byl žádaným zbožím u konkurence, jenže smlouvu má podepsanou i na letošní sezónu, takže se ho vedení organizace rozhodlo udržet a naopak jej doplnit o silná jména. Až na jednu výjimku se nová sestava stává bývalými Universe.

Za forsyym se rozhodli zamířit dva základní pilíře eSuby, neskutečný střelec Lukáš 'Levi' Bouřa a in-game leader Erik 'The eLiVe' Sith. U eSuby se v kuloárech hovoří také o konci Lukáše 'luko' Hrabčíka, takže i tady probíhá kompletní přeměna týmu. Zpět ale k ENTERPRISE, kde se pátým hráčem stává Robert 'manguss' Kasper, který naposledy působil v Dark Tigers. Právě manguss bude v nové sestavě ENTERPRISE esports jediným hráčem, který se zbytkem v loňské sezóně nepůsobil v týmu Universe. Zbylé kvarteto totiž s Adamem 'NEOFRAG' Zouharem získalo například bronzové medaile na Vodafone MČR 2019. Přestupová sezóna je oficiálně zahájená!

ENTERPRISE esports pro rok 2021:

 Česká republika David 'forsyy' Bílý
 Slovensko Lukáš 'lucasp' Pócsik
 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Lukáš 'Levi' Bouřa
 Česká republika Robert 'manguss' Kasper

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.