Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq jsou 13. nejlepším týmem Evropy! Hráči s tímto umístěním ale spokojeni nejsou

26. 4. 2021 | 12:10 PUBG: Battlegrounds
PUBG ekosystém není pouze o oficiálních turnajích. Součástí PGC okruhu je nově také turnaj s názvem ESL PUBG Masters, jehož jarní sezóna skončila právě o tomto víkendu. Ve hře byla celá řada českých hráčů, do finále se však dostali pouze Entropiq. Jejich reprezentace ovšem byla špičková, na top výsledek to ale nakonec nevyšlo.
Entropiq PUBG tým
Entropiq PUBG tým
Zdroj: Hawki FB

ESL PUBG Masters Spring se skládalo z několika fází. Všichni, kromě nejlepší evropské šestky, museli projít dlouhou kvalifikací, tento cíl se však podařilo splnit jak Entropiq, tak i týmu Yikees ve složení Seniks, FreeKill, LukeeV a Švéd Momme. Rozřazovací první fáze Entropiq vyšla na jedničku, když urvali 4. místo. Yikees i přes dvě výhry bohužel skončili ve spodních patrech, takže v další části měli na postup jen několik pokusů.

Ty se Yikees proměnit nepodařily, takže se museli Seniks a spol. spokojit s možností účasti v Last Chance, kde se hrálo o zbylých osm postupových slotů. Tato fáze se naopak netýkala Entropiq, kteří si slot ve finále urvali ve Stage 2 jako druhý tým ze všech účastníků a nejlepším evropským celkům demonstrovali svoji kvalitu.

Zapomínat nemůžeme na PiXeL1Ka, který se představil v barvách Digital Athletics. Také on nechyběl v Last Chance, kde mu s jeho parťáky bohužel postup utekl o pouhých 8 bodů. Ještě hůře skončili Yikes, kteří se po 12. místě po dlouhé cestě turnajem rozloučili krůček před velkým finále. Všechny zraky byly upřeny na Entropiq.

Entropiq PUBG tým
Entropiq PUBG tým
Foto: Entropiq

Parta ve složení RedgieBeardo, Hawki, Double a Nowikk si díky parádní formě věřila na maximum. Vidět to ve finále bylo i na jejich playstyle, kdy se nevyhýbali bojům, ba naopak. V prvním finálovém dni se sice nejlépe umístili šestí v dané hře, díky 34 killům za 6 her se však pohybovali v horní polovině tabulky. „Po prvním hracím dni jsem poprvé v životě cítil, že na to týmově máme a můžeme to celé vyhrát,“ řekl Hawki o úvodu finále.

Následně to ale šlo s Entropiq z kopce. Také ve druhém dni se spoléhali především na body za killy, k čemuž se jim nedařilo přidat i nějaké to povedené umístění. Po propadu tabulkou bylo jasné, že v neděli nemají co ztratit. „Bohužel druhý den jsme absolutně nenavázali a už se to pouze vezlo,“ prohlásil smutně Hawki. Jejich den to však nebyl. Stejně jako v těch předchozích, ani v neděli se neumístili v žádné hře lépe než šestí, s čímž se o top umístění bojuje těžko. Ve dvou hrách sice přidali solidní počet killů, v celkovém součtu se ale neodlepili ze 13. místa. 67 killů je sice solidní porce, z finále ale byli jediní, kteří neuhráli ani jedno TOP 3 v žádné hře.

„Bohužel jsme nenaplnili to, co jsme chtěli a končíme až v druhé polovině tabulky. Overall jsem celkem zklamaný,“ shrnuje Hawki celý víkend„Na druhou stranu jsem rád, že jsme se po všech změnách playstylu vrátili do Tier 1 lobby. Je to jen začátek celé sezóny a myslím si, že se to nedá brát jako neúspěch,“ dokázal se český ostrostřelec naladit i na pozitivnější notu„Mám z toho zmiešané pocity a rozhodne nie som spokojný s výsledkom, pretože sme neukázali náš plný potenciál. Nespokojnosť prináša obrovskú chuť ďalej pracovať a zlepšovať sa,“ doplnil jej RedgieBeardo. „Obrovská vďaka patrí všetkým fanúšikom, ktorí podstivo sledovali a podporovali našu cestu počas tohto eventu! Ste neskutoční,“ nezapomněl nejlepší slovenský hráč ani na fans.

Konečná tabulka
Konečná tabulka
Zdroj: ESL PUBG
Štítky: Entropiq, ESL Masters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.