Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq míří do Evropy! Do svých řad zlanařili elitní evropskou Valorant sestavu

6. 8. 2020 | 19:20 VALORANT
Entropiq své mezinárodní ambice neskrývali už při svém vzniku, až dosud však o skalpy za hranicemi bojovali pouze čeští a slovenští hráči. Dnešní den je tak v historii mladé organizace velkým milníkem, protože Entropiq do svých řad vítají mezinárodní sestavu ve hře Valorant.
NEEX
NEEX

Entropiq si svými fanoušky rádi hrají. Moc dobře totiž vědí, že se už nějakou dobu spekuluje o akvizici CS:GO týmu v čele s leckrem, který aktuálně vystupuje jako Projekt F. Když tak před několika dny zveřejnili na svém Facebooku "lajkovačku" o to, která hra rozšíří řady Entropiq, tak FPS hra číslo jedna měla nejvíce hlasů. Valorant měl naopak nejméně, ačkoliv by se nabízel třeba podpis nejlepšího domácího týmu Ferrari Peek. Nakonec však byly mimo oba tyto tipy a Entropiq míří do zahraničí, odkud přetáhli tým s názvem TBD.

V čele této sestavy se nachází Sebastian 'NEEX' Trela, jehož můžete vidět na titulní fotce tohoto článku. Bývalý profesionální hráč CS:GO se dal dohromady s krajanem Michałem 'MOLSI' Łąckim a trojicí hráčů někdejšího týmu Worst Players, který se řadil mezi ty nejlepší v regionu EMEA (Evropa + CIS). Tento celek se však před krátkou dobou rozpadl kvůli tomu, že se mu nedařilo najít ideální organizaci. Nejznámějším hráčem z tohoto tria je Vladyslav 'arch' Svistov, který si v minulosti zahrál například za Team Spirit. Pětici pak doplňují méně známí Mikhail 'Duno' Fokin a Egor 'chiwawa' Stepanyuk, hráč kalibru Dimasicka bohužel po Worst Players skončil.

Celá pětice se zatím od svého složení zúčastnila jediného turnaje, Mandatory.gg Cupu, který se jako součást Ignition Series konal o minulém víkendu. Pod názvem TBD se zde nová sestava Entropiq probojovala mezi nejlepších osm týmů, když na své cestě dokázala porazit dokonce i fish123, o nichž se dlouho spekuluje, že by měli zamířit do týmu Liquid. Dalo by se tak říct, že si česká organizace vyhlédla tým ze širší evropské špičky. „Na působení v novém týmu se já i ostatní spoluhráči velmi těšíme. Je to pro nás nová výzva hrát za tak ambiciózní organizaci,“ říká v oficiální zprávě polský kapitán týmu NEEX.

Nejbližší výzva pro první mezinárodní sekci Entropiq přijde v rámci klání s názvem Allied Esports Odyssey, na nějž proběhnou 8. a 9. srpna dvě kvalifikace. Pozvánky do hlavní části už si vysloužily týmy jako G2, NiP nebo zmínění fish123. Jeden nebo dva dílčí úspěchy by v aktuální fázi Valorantu mohly znamenat pozvánky do více prestižních turnajů, takže každý turnaj je důležitý. Jejich cestu v případě postupu budeme samozřejmě mapovat.

Valorant tým Entropiq vypadá takto:

 Polsko Sebastian 'NEEX' Trela
 Polsko Michał 'MOLSI' Łącki
 Ukrajina Vladyslav 'arch' Svistov
 Rusko Mikhail 'Duno' Fokin
 Rusko Egor 'chiwawa' Stepanyuk

Výběr nového týmu probíhal velmi pečlivě a dlouhou dobu jsme věnovali skautingu evropských týmů. Nakonec jsme se rozhodli pro nejlepší volbu a tou je současná sestava, protože ve Valorantu vidíme velký potenciál a chceme hned od zrodu scény bojovat o nejvyšší světové příčky. A pokud by náhodou byli někteří čeští a slovenští fanoušci smutní, že máme zahraniční sestavu, tak pro vás mám vzkaz: nebuďte! a sledujte pečlivě sociální sítě Entropiqu. Na tenhle měsíc máme nachystáno hodně překvapení,

podotýká výkonný ředitel organizace Ondřej Drebota.

V krátkodobém horizontu chceme vybudovat silný tým plný silných osobností, tvrdě si jít za svým a tvrdě pracovat. Dlouhodobě jsme nastaveni být nejlepší v Evropě nebo minimálně patřit mezi několik nejlepších,

uzavírá jeden z hráčů, Vladyslav 'arch' Svistov.

Zdroj: entropiq.gg
Štítky: Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.