Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games do hry přidali emote Ricka Astleyho

17. 2. 2020 | 19:06 Fortnite
Legendární popové písničce Never Gonna Give You Up od Ricka Astleyho se i po letech stále dostává pozornosti. Nedávno se o to postarali v Epic Games, když do Fortnite přidali emote založený na klipu k tomuto songu.
Never Gonna
Never Gonna

Osmdesátá léta minulého století asi moc našich čtenářů a vlastně hráčů počítačových her obecně nezažilo. Některé věci z této doby jsou ale populární stále, ať už jde o filmy, určité módní trendy nebo třeba hudbu. Do poslední kategorie spadá i legendární popový song Never Gonna Give You Up od Ricka Astleyho, který své popularitě i u mladé generace vděčí především svému klipu, díky kterému se stal jedním z nejdéle žijících internetových memů.

Již dlouhou dobou totiž lidé posílají odkaz na tuto píseň schovaný za jiný, normálně vypadající link, aby tzv. "rickrollnuli" člověka, se kterým se baví, ať už jde o jejich kamaráda nebo třeba náhodného diskutujícího na Twitteru. Tento trend sice stále naprosto neumřel, postupně ale začínal upadat, což už ale nadále dost možná nebude pravdou. Znovu ho dostat na výsluní se totiž nyní pokusili v Epic Games.

Ti totiž dobře známé taneční kroky, které Rick Astley v klipu předvádí, přidali do Fortnite jako nový emote nazvaný jednoduše Never Gonna, který můžete kdykoliv použít ve hře jako jiné tanečky. Během toho bude v pozadí také hrát refrén samotné písně a vy tak vlastně můžete během hraní Fortnite kohokoliv jednoduše rickrollnout. To udělali i samotní vývojáři hry při představení emotu, který schovali za videem nazvaným Watch How This Bear Made The Unlikeliest Of Friends.

Emote samotný lze normálně zakoupit v in-game obchodě za 500 V-Bucks, což odpovídá zhruba pěti dolarům. A to vzhledem k tomu, že emote v sobě skrývá šíleně známou písničku i neskutečně populární meme, není vůbec špatná cena. Vzhledem k tomu, s kolika problémy o autorská práva se díky herním Fortnite tanečků v Epic Games potýkají, lze navíc předpokládat, že je vše oficiálně licencováno. A fakt , že se k tomuto kroku designéři hry rozhodli, znamená, že dost možná můžeme již brzy očekávat podobně laděný emote. A to se nám rozhodně líbí!

PZ Challenge
Štítky: Rickroll
miluju videohry a hlavně ligu legend