Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní sestava BRUTE se jako nejlepší český tým ligy ESEA Advanced rozloučila prohrami

6. 7. 2020 | 08:48 Counter-Strike 2
ESEA Advanced je druhou nejvyšší divizí v hierarchii otevřených soutěží portálu ESEA. Díky výkonům v 33. sezóně se do této divize probojovala trojice týmů, která už má za sebou celou základní část. Do play-off o postup do Mountain Dew League to ale dotáhl jenom jeden.
BRUTE
BRUTE

Team BRUTE, CZC.eSuba a Eclot Gaming, tak zní trojlístek týmů, které na jaře uspěly a zaznamenaly postup do ESEA Advanced. SINNERS bohužel velký skok z Open divize nevyšel, když v posledním kroku nezvládli finále ligy proti sAw (cestě SINNERS v play-off Mainu, kam se s přehledem dostali, se budeme věnovat samostatně). V divizi Advanced se každou sezónu hraje o 15 tisíc dolarů, což už je solidní odměna pro nejlepší osmičku. Ještě větším cílem je se ale umístit mezi nejlepšími čtyřmi týmy, což znamená baráž o postup do MDL.

Základní část Advanced S34 nejlépe vyšla týmu BRUTE, který sezónu – kvůli pravidlům ohledně změn v sestavě po základní části – dohrává v původním složení. BRUTE sice do svých šestnácti zápasů vstoupili třemi prohrami, poté ale dokázali mimo jiné po výhrách na CZC.eSubou či No Limit Gaming (tehdy ještě s leckrem) zaznamenat celkové skóre 11-5, což znamenalo 8. místo a postup do play-off. ECLOT i eSuba shodně zaznamenali skóre 7-9, které je sice neposunulo do vyřazovacích bojů, současně se však alespoň udrželi v této soutěži.


30. června 18:00: BRUTE vstupují do Double Elimination play-off soubojem s LDLC OL, což je francouzský tým se známými jmény jako hAdji, SIXER nebo bodyy. Pětici sice doplňují méně známí Lambert a afroo, favorit duelu je ale celkem jasný. LDLC OL však v základní části uhráli stejné skóre jako BRUTE, takže porazitelní určitě jsou a věříme, že by se to mohlo povést! Slovenského komentáře se zhostí dvojice Bito a JaFrEsSs.

  • 1. kolo WB – BRUTE vs. LDLC OL – 0:2 (3:16 Dust2, 12:16 Inferno)

3. července 18:00: BRUTE nevyšel ani druhý zápas v play-off, a tak se s boji o přední příčky bohužel loučí bez úspěchu. Umístění v nejlepší šestnáctce totiž ještě není odměněno žádnými prize money. V prvním kole LB se BRUTE postavili týmu Tikitakan, kde nehrají pro naši scénu žádní známí hráči, kvalita však na jejich straně mírně převažovala a po dvou vyrovnaných mapách se tato sestava BRUTE rozloučila prohrou.

  • 1. kolo LB – BRUTE vs. Tikitakan – 0:2 (17:19 Mirage, 12:16 Dust2)

Štítky: Team Brute, ESEA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.