Přejít k hlavnímu obsahu

ESL oficiálně oznamuje jarní Rio de Janero Major

11. 12. 2019 | 16:31 Counter-Strike 2
Spekulace se potvrdily, ESL oficiálně oznamuje nadcházející CS:GO Major, který uspořádá v exotickém Riu!
ESL Rio Major
ESL Rio Major

O tom, že by se měl první Major roku 2020 uskutečnit v Brazílii, jsme vás informovali už dříve. Spekulace se potvrdily a my se tak s jistotou můžeme těšit na jarní ESL One Rio Major.

Bude se jednat o historicky první Major turnaj, který se uskuteční v Jižní Americe. Připomeňme si, že dosud se uskutečnilo 11 majorů v Evropě, tři má za sebou Severní Amerika. 

ESL Belo Horizonte

Turnaj se uskuteční v tradičním formátu, kdy se uskuteční klání ve třech fázích, kterým bude předcházet tradičně série Minorů. Oproti StarLadder Majoru se však před publikem uskuteční pouze play-off, které se odehraje v Jeunesse aréně, která již hostila vvýznamné esport události jako League of Legend Mid-Season Invitational nebo finále Rainbow Six Pro League. 

K situaci se vyjádřil také jeden z nejvýše postavených lidí v ESL, Ulrich Schulze:

Jsme nesmírně hrdí na to, že můžeme uspořádat příští Major právě v Brazílii. Náš cíl je přinést čiré esportové momenty těm nejvášnivějším fanouškům na světě a odměnit se jim unikátním zážitkem na všech úrovních. S týmy z celého světa, které mají šanci se kvalifikovat a dostat do finále, očekáváme neskutečné zápasy a nejhlasitější publikum, jaké jsme zažili.

Major cyklus začne již na konci dubna, kdy započnou první Minory. Samotný turnaj vyvrcholí 24. května, kdy bude znám nový Major šampion.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.