Přejít k hlavnímu obsahu

ESL One Cologne: Turnaj léta se vrací do katedrály Counter-Striku

1. 7. 2019 | 11:50 Counter-Strike 2
Již tento týden startuje turnaj největší tohoto léta, ESL One Cologne. Boje v katedrále Counter-Striku startují již v úterý a nabízí nejnabitější soupisku týmů, kterou jsme letos zatím mimo major viděli. Pojďme si tedy turnaj představit.
Cologne Preview
Cologne Preview

Do německého Kolína nad Rýnem se opět vrací tradiční vrchol první poloviny roku. Od 2. do 7. července totiž bude kolínská Lanxess Aréna hostit už šestý ročník ESL One Cologne. A turnaj to bude skutečně grandiózní, v Německu se totiž představí kompletní světová špička, která se utká o 300 000 dolarů, ale i bod do Intel Grand Slam.

LANxess arena by HLTV

V turnaji uvidíme 16 týmů, které slibují skutečně vrcholnou podívanou. Hned 14 týmů patří do světové TOP17, pouze BIG a MVP PK se nachází "až" na hraně TOP30.  Uvidíme tak všechny TOP týmy, nebudou chybět například ENCE, Astralis nebo světová jednička, Team Liquid. I když tyto tři týmy jsou jasnými favority, bez boje se nevzdá ani slovenské duo GuardiaN a Frozen ve svých týmech FaZe a mousesports, mezi favority se budou řadit také celky Vitality, NRG, Furia nebo fnatic.

Team Liquid zároveň bude útočit na zisk Intel Grand Slam, k zisku milionu dolarů totiž Američanům chybí pouze jediné vítězství. Nechybělo mnoho a Liquid se turnaje ani nemuseli účastnit - původní pozvánku totiž tým odmítl, po změně názoru tak musel letět do Evropy a vybojovat si místo v kvalifikačním turnaji.

Dočkáme se také několika premiér. V nové sestavě budou na výhru útočit MIBR s Lucasem nebo Na´Vi s Boombl4, poprvé se po změně sestavy představí také NiP.

O nabitosti turnaje vypovídá také fakt, že hned v prvním kole uvidíme několik špičkových utkání:

ESL One Cologne first round draw

Na prvním kole přitom bude hodně záležet. ESL One Cologne totiž využívá typický ESL formát, který se inspiruje double-elimination pavoukem. Do play-off však postupují pouze tři týmy - místo ve čtvrtfinále získá vítěz spodního pavouku a poražený finalista vrchního, vítěz vrchního získá místo rovnou v semifinále.

Pátek, sobota a neděle pak bude patřit samotnému play-off, kde se nejlepší šestice týmů utká o výhru před více než 15 000 fanoušky. Pátek bude patřit čtvrtfinálovým zápasům, v sobotu se pak diváci mohou těšit na semifinále. Neděle bude patřit velkému finále, kde se dva nejlepší týmy utkají v BO5 zápase.

Pro sázkaře nebude chybět ani možnost vsadit si na zápasy v sázkové kanceláři Fortuna.

FORTUNA Banner

Celý turnaj se odvysílá na platformách Twitch.TV, YouTube Gaming i Facebook, diváci si tak budou moci vybrat svůj oblíbený způsob sledování zápasů. Turnajem nás provede zkušený lineup v čele s OJ Borgem a Machinem, zápasy budou analyzovat  SpunJ, Pimp a Thorin, o komentář se postarají dvojice HenryG, Sadokist a Anders, moses. 

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.