Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba představuje novou sestavu, přichází ZEDKO

30. 8. 2018 | 19:21 Counter-Strike 2
Po sáhodlouhém zemětřesení si všechno začíná sedat a řada týmů představuje své kompletní soupisky. Z řad předních domácích organizací se po Majestic Lions vyšvihla také eSuba. Bude pro dlouholetou domácí jedničku, která po eXtatus našla nové působiště, dostatečnou konkurencí?
Výchozí obrázek

Po sáhodlouhém zemětřesení si všechno začíná sedat a řada týmů představuje své kompletní soupisky. Z řad předních domácích organizací se po Majestic Lions vyšvihla také eSuba. Bude pro dlouholetou domácí jedničku, která po eXtatus našla nové působiště, dostatečnou konkurencí?

Kolem eSuby se dělo snad nejvíce spekulací, jaká sestava by pod její křídla mohla zamířit. Tomáši 'benq1' Masarykovi se poslední složení začátkem srpna rozpadlo pod rukama a on sám se nyní nuceně přesouvá na pozici kouče, což bylo dle jeho slov pro eSubu nejlepší řešení. Do dresu modré krve se vrací trio, které právě benq1ho opustilo, aby spolu s Jindřichem 'ZEDKO' Chybou utvořilo nový tým. Ten dosud působil jako BKLZZN a tohle kvarteto se nyní stěhuje do eSuby.

V původní sestavě BKLZZN byl kromě bývalého profíka ZEDKA a tria ještě nedávných eSubáků i Zdeněk 'daxen' Dušek, který se však rozhodl krátce po odchodu vrátit zpět do Teamu Brute XPG. Kromě Maxe 'SHOCK' Kvapila, Martina 'Pechyn' Pechouška a Dominika 'Fraged' Herze se tak do eSuby vrací další ztracený syn. Ľuboše 'HenkkyG' Ilka jsme si v letošním roce příliš na domácí scéně neužili, ale návrat do sestavy s benq1m na trenéském křesle si nemohl ani on nechat ujít. Jediný ZEDKO modročerný dres obleče premiérově, jde pro něj o převlečení po více než dlouhých dvou letech, zatímco jeho bývalý parťák z eXtatus Martin 'MonttY' Melišek je stále bez angažmá.

Sám kouč benq1 se ke složení nové sestavy vyjádřil následovně:

„Po pár týždňoch neistoty a skúšania rôznych zostáv sme konečne dospeli k riešeniu situácie a naša CS:GO zostava je opäť kompletná. Prvou podstatnou zmenou je to, že budem znova zastávať funkciu coacha. Nie je to kvôli tomu, že by som už nechcel hrávať, ale preto, lebo si myslím, že je to momentálne pre eSubu to najlepšie riešenie, nakoľko do tímu prichádza ZEDKO, ktorý bude pôsobiť na pozícii IGL. K nemu do tímu pribudnú traja hráči z predchádzajúcej zostavy, a to konkrétne Fraged, SHOCK a Pechyn. Pýtate sa kto by mohol byť posledným hráčom? Do zostavy eSuby sa po pôsobení v zahraničných tímoch vracia HenkkyG! Verím, že práve toto zloženie tímu je to správne a kombinácia starších skúsených hráčov a pomerne mladých strelcov bude to pravé orechové. Je pred nami jeseň plná veľkých tuzemských laniek a my spravíme maximum, aby sme uspeli a potešili tak našich fanúšikov! Zároveň ďakujeme vedeniu eSuby za prejavenú dôveru a našim partnerom za podporu.“

Svá slova doplnil i manažer organizace Karel Potužník:

Po nečekaném rozpadu minulé sestavy jsme bedlivě sledovali velmi divokou situaci na CS:GO scéně. Na té prakticky nezůstal kámen na kameni a hráči zkoušeli nová a nová složení týmů. To před nás postavilo řadu možností, ze kterých ale nakonec vykrystalizovala právě dnes představovaná sestava. Paradoxně se tak spíše jedná o velký návrat s menšími změnami, ale o to byla komunikace jednodušší. Obě strany vědí do čeho jdou a co je naším společným cílem. A tím není nic menšího, než první příčka nejen na blížícím se MČR. Pevně věříme, že se klukům podaří ještě více rozjet tempo, které nastartovali pod dočasným názvem BKLZN, a že se my i fanoušci budeme mít v nadcházejících týdnech a měsících nač těšit. Uvidíme se na streamech a před velkými pódii, kde společně je podpoříme! #modrakrev“ 

Díky složení této sestavy nebude eSuba chybět v bojích 1. FORTUNA COOL ligy, stejně jako nepřijde o své postavení v MČR klasifikaci, kde má k postupu na MČR 2018 dobře nakročeno.

eSubu v podzimní části sezóny uvidíme bojovat v této sestavě:

{#Česká Republika} Martin 'Pechyn' Pechoušek
{#Česká Republika} Dominik 'Fraged' Herz
{#Česká Republika} Max 'SHOCK' Kvapil
{#Česká Republika} Jindřich 'ZEDKO' Chyba
{#Slovenská Republika} Ľuboš 'HenkkyG' Ilko

{#Slovenská Republika} Tomáš 'benq1' Masaryk – trenér

Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.