Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba propouští hráče za použítí nedovolených programů!

25. 12. 2019 | 20:34 Apex Legends
V poklidném čase vánočním bohužel musíme pro jednou být i posly negativních zpráv. Domácí organizace eSuba se totiž dnes rozloučila se svým hráčem, který na streamu prokazatelně cheatoval. Nebylo to sice ve hře, která je v eSubě jeho hlavní, i tak jde ale o hrubé porušení smlouvy.
eSuba mlcak
eSuba mlcak

Domácí streamer Petr 'Mlcak' Lache se v dubnu stal jedním z prvních členů eSuby ve hře Apex Legends, která však na esportové scéně svůj potenciál dosud nenaplnila. Před nadějnou novou sezónou se už ale v barvách této organizace dosavadní kapitán nepředstaví, přiznal se totiž k používání nedovolených programů.

Na oddych od Apex Legends si Mlcak čas od času zahraje například osu! Vzhledem ale k tomu, že veškeré své počínání streamuje, tak jeho volba si pomoct v této hře pomocí nám nespecifikovaných cheatů byla pro působení v eSubě smrtelnou. Tradiční domácí organizace dlouhodobě ctí dodržování fairplay a právě cheating je jednou z nejhrubějších cest, jak týmový kodex porušit. S okamžitou platností se s ním modrá krev rozloučila.

Jedna ze základních hodnot, ne-li ta nejdůležitější, kterou v eSubě po celou dobu ctíme, je maximální dodržování fair play a hraní v mezích pravidel. Z tohoto důvodu s okamžitou platností ukončujeme naši spolupráci s hráčem Apex Legends sekce – mlcakem, který byl usvědčen, a následně se sám přiznal, z používání nedovolených programů ve hře osu!

Za těch více než 15 let na herním poli cítíme obrovskou zodpovědnost nejen vůči naším fanouškům, ale také vůči celé tuzemské komunitě. Takováto selhání jedinců ohrožují nejen náš klub, ale i celou CZ/SK scénu, a proto budeme tyto prohřešky vždy nekompromisně a tvrdě trestat.

Za celý tým děkujeme fanouškům za podporu a přejeme pohodový konec roku,

zní v oficiálním prohlášení na facebookové stránce eSuby.

eSuba Apex Legends

Ačkoliv nešlo o podvádění v jeho hlavní hře, šlo o podvod s cílem zlepšení výkonů v jiné hře, kde svým skórem konkurujete dalším hráčům po celém světě. Jeden z followerů eSuby to sice v komentářích pod oznámením přirovnává k cheatům v GTA: San Andreas, single a multiplayer hra je ale přece úplně něco jiného. Naprosto rozumíme okamžitému vyhazovu, protože pošramocení reputace by v opačném řešení určitě nestálo za to.

EA pro rok 2020 oznámila Apex Legends Global Series, která prvními turnaji odstartuje už v lednu. V sestavě na webu eSuby zůstávají po vyproštění Mlcaka stále tři hráči, tak jsme zvědavi, jestli vyhození úhlavní tváře této sekce nějak zamává s budoucí podporou hry, kterou už další domácí organizace příliš šance nedávají.

eSuba své stanovisko následně ještě doplnila o dodatečný komentář:

Cheatování v jakékoliv hře hrubě porušuje náš týmový kodex a zároveň je tato část uvedena ve smlouvě s hráčem. Mlcak prokazatelně cheatoval v průběhu streamu, čímž tato pravidla porušil a ohrozil tak dobrou pověst celé organizace. Za svým rozhodnutím si stojíme, jelikož cheatování vnímáme jako vůbec největší prohřešek, proti kterému na poli gamingu výslovně bojujeme.
Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba, mlcak
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.