Přejít k hlavnímu obsahu

ex-Winstrike prokazují extratřídu a vyřazují SINNERS ze Snow Sweet Snow #3

5. 4. 2021 | 11:00 Counter-Strike 2
SINNERS Esports už sice vyhlížejí zítřejší zápas s ex-Winstrike v play-off Snow Sweet Snow #3, my se ale ještě jednou podíváme na základní část tohoto turnaje a připomeneme si cestu naší české jedničky.
beastik
beastik
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

SINNERS vstoupili do Snow Sweet Snow #3 s velkými ambicemi a cíli, které zatím plní na výbornou. Kromě postupu do play-off se totiž pomalu, ale jistě opět blíží k nejlepší světové třicítce a velkou šanci budou mít právě v nadcházející vyřazovací části, do které se podívají společně s dalšími sedmi celky ze základní části. Z osmifinálových duelů postoupí čtyři nejlepší do čtvrtfinále, kde je doplní pozvané kvarteto mousesports, fnatic, Evil Geniuses a HAVU – tři světoznámá jména plná hvězd a šampioni druhé sezóny.

Hříšníci se na Velikonoční pondělí postaví v 9:00 ex-Winstrike (hráči nedávno rozvázali s organizací smlouvy), což je nejtěžší soupeř, kterého mohli dostat. Ruští hráči se nachází na 22. místě HLTV žebříčku a v minulé sezóně Snow Sweet Snow skončili na děleném třetím místě. Škoda pro česko-slovenského fanouška spočívá také v tom, že v případě výhry si SINNERS zahrají s asi nejméně atraktivnějším soupeřem HAVU. Ačkoliv jde o nejméně zvučného soupeře, tak finský celek má neskutečnou formu a lehký soupeř by to nebyl.

Snow Sweet Snow #3: play-off pavouk
     Evropa mousesports-         
  Bulharsko SKADE- Úterý 12:00   Evropa Vítěz QF1-      
 Pondělí 15:00   Evropa Vítěz OF1-         
  Polsko Anonymo-    Středa 12:00   Evropa Vítěz SF1-   
     Švédsko fnatic-         
  Evropa Nordavind- Úterý 18:00   Evropa Vítěz QF2-      
 Pondělí 12:00   Evropa Vítěz OF2-         
  Polsko Wisla Krakow-       Středa 18:00   World Šampion 
     Finsko HAVU-         
  Rusko ex-Winstrike2 Úterý 9:00   Evropa Vítěz QF3-      
 16:1, 16:6   Rusko ex-Winstrike-         
  Česká republika SINNERS0    Středa 15:00   World Vítěz SF2-   
     Spojené státy americké Evil Geniuses-         
  Švédsko Dignitas- Úterý 15:00   World Vítěz QF4-      
 Pondělí 18:00   Evropa Vítěz OF3-         
  Dánsko Tricked-            

Postup do play-off nebyl zdaleka tak jednoduchý

Když budeme zcela upřímní, SINNERS rozhodně neměli svoji pouť za vstupenkou do play-off jednoduchou. Postup se uskutečnil doslova za pět minut dvanáct a hříšníci potřebovali všech pět možných zápasů.

V prvním kole se utkali s nevyzpytatelnými Galaxy Racer, kterým ale nedali sebemenší šanci a po výhře 2:0 zamířili do druhého kola, kde na ně čekali Tricked. K velkému překvapení mnoha fanoušků SINNERS nezvládli udržet náskok na Infernu, a když pak prohráli i na Dustu, museli se skórem 1:1 čekat na svého dalšího protivníka. Tím se stal tým Anonymo Esports, jenž na své soupisce čítá jména jako Snax či innocent. Ani tito hvězdní Poláci ale nezabránili vysokému tempu SINNERS, kteří po drtivě vyhraném Nuku a trochu vyrovnanějším Infernu zvítězili 2:0. Skvěle hrál Jindřich "ZEDKO" Chyba, který mimo jiné předvedl i nádherný 1v3 clutch s 12 HP!

Ve čtvrtém zápase se aktuálně 33. tým světa pokoušel ukončit svoji cestu v základní části a postoupit do play-off. Jejich hvězdný soupeř Dignitas ale měl jiné plány. Vertigo šlo sice po nervy drásajícím souboji ve prospěch našich střelců, zbylé dvě mapy ale měli pod kontrolou hráči okolo legendárního f0resta a SINNERS poslali bojovat do zápasu o vše se Sprout.

Do or die. Tak bychom mohli nazvat souboj mezi SINNERS a zmiňovanými Sprout. Bývalý tým oskara si zvolil svůj oblíbený Nuke, Češi naopak Inferno. Veto beastikově bandě vyhovovalo, což dokázali hned na první mapě, kdy svého soupeře dokázali přehrát zejména na teroristické straně a zaslouženě zvítězili. Na Infernu pak ukázali, zač je toho loket. Všem nám v paměti určitě zůstaly dva neuvěřitelné 1v3 clutche od oskara, zejména ten druhý se narámně povedl, zajistil celkovou výhru 2:0 a postup do play-off! „Vyhráváme 2:0 proti Sprout, do prd*** kur** pes, oskar je bůh,“ napsal beastik na svém Facebooku.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.