Přejít k hlavnímu obsahu

Excel dělá změny: Patrik má dva nové spoluhráče

14. 5. 2020 | 11:27 League of Legends
EXCEL, tým evropské LEC, se rozhodl udělat před letním splitem dvě změny v sestavě. Tým opouští korejská dvojice Expect a Mickey, náhradou jsou relativně noví talenti Kryze a Special. Pomůže to sedmému evropského týmu jarního splitu na Worlds?
Patrik
Patrik

Dráha švédského hráče Kryze se znovu posouvá na další úroveň. Ještě před dvěma lety teprve vstupoval na vrcholek severské scény, ale i díky postupu na European Masters s týmem FALKN si ho všimli v akademii G2 odkud rychle putoval do německého týmu Unicorns of Love. V něm letos změřil síly i s našimi zástupci: Freezem a Kamiusem, ale na European Masters se těsně nedostal. Přesto jeho výkony byly natolik kvalitní, že si ho vyhlídl tým z evropské LEC a my můžeme s napětím očekávat, jak mu to půjde proti hráčům jako Wunder, Bwipo nebo Alphari. 

Druhou posilou je midlaner Special, který barvy Excel hájil už v loňském roce. Holanďan už je na profesionální scéně nějaký ten pátek a zažil tak i prostředí Misfits Gaming, kde působil jako náhradník. Nyní rok a půl pendluje mezi základní sestavou a britským academy týmem Excel, ale nyní to konečně vypadá, že by si měl upevnit místo v nejvyšší evropské lize. V sestavě nahrazuje Mickeyho, který měl velmi jedinečný herní styl, ale jeho výkony byly jako na horské dráze. V jednom zápase si zasloužil MVP, v dalších třech byl ale neviditelný. 

Sestava EXCEL pro letní split 2020:

 Švédsko Felix "Kryze" Hellström (Top)
 Velká Británie Marc "Caedrel" Lamont (Jungle)
 Nizozemsko Joran "Special" Scheffer (Mid)
 Česká republika Patrik "Patrik" Jírů (AD Carry)
 Norsko Tore "Tore" Eilertsen (Support)

Excel skončili v jarním splitu na sedmém místě a pod vedením YoungBucka se rozhodli pro ryze evropskou soupisku, která by tak mohla komunikačně fungovat o něco lépe. Cílem bude samozřejmě postup na světový šampionát, kam letos Evropa vyšle hned čtyři týmy a šanci tak cítí i týmy ze středu tabulky. Český střelec Patrik a jeho tým to ale nebudou mít vůbec snadné, protože evropská LEC je nabitá víc než kdy jindy.

Zdroj: @lolesports
Štítky: exceL Esports, Patrik