Přejít k hlavnímu obsahu

EXKLUZIVNĚ: Přinášíme vám desetiminutový sestřih ze zápasu, kdy Pepik použil coach bug

28. 9. 2020 | 14:01 Counter-Strike 2
Dnes dopoledne byla česko-slovenská scéně šokovaná faktem, že se mezi 37 zabanovanými trenéry za použití coach bugu objevilo i jméno Pepika, aktuálního kouče Sazka.BRUTE. Ten se totiž provinil v jednom zápase před třemi lety, kdy ještě trénoval eSubu.
pepik
pepik

My jsme si tuto příležitost samozřejmě nenechali ujít a vzhledem k tomu, že v rámci reportu ESIC byly zveřejněny konkrétní zápasy, kde se daní trenéři provinili. V případě Milana 'pepik' Gellebry šlo o duel z roku 2017, kdy jeho svěřenci porazili spray'n'pray. Český trenér měl v zápase coach bug od druhého kola v oblasti fontány na mapě Overpass a my jsme si pro vás nyní připravili desetiminutový sestřih, aby si každý, stejně jako my, mohl na celou situaci udělat vlastní názor. Díky dostupným prostředkům totiž lze získat záběry přímo z pohledu jeho kamery.

Mezitím se k celé situaci vyjádřil také Tomáš Müller, CEO jeho aktuálního zaměstnavatele, týmu Sazka.BRUTE:

Vzniklou situaci důkladně prošetřujeme a o jejím vývoji Vás budeme informovat. Vzhledem k tomu, že se jedná o provinění z více než 3 roky starého zápasu, tehdy ještě v barvách týmu eSuba, nechceme nyní dělat unáhlené závěry. Pepik odváděl v barvách týmu Brute vždy perfektní práci a za jeho integritou v našich barvách plně stojíme. Tým Brute bude samozřejmě respektovat veškerá rozhodnutí jednotlivých lig. Rádi bychom ubezpečili naše fanoušky, že na jakékoliv minulé výsledky týmu Brute nemá tato kauza žádný vliv. Do prošetření celé kauzy zůstává Pepik koučem týmu Brute, nebude se však dle doporučení ESIC účastnit oficiálních týmových zápasů.

UPDATE: Kruh se uzavřel a k celé situacu se již vyjádřil také sám Pepik:

Je to více než tři roky nazpět, co jsme s týmem eSuba hráli na mapě Overpass proti spra’n’pray a mně se stala věc, kterou jsem nikdy nezažil a naprosto mě i mé spoluhráče překvapila. Najednou jsem nemohl sledovat své svěřence a byl jsem ve hře někde zaseknutý a já si na chvíli pomyslel, že se nejspíš jedná jen o další „špatný prvek“ a chybu naší oblíbené hry. V zápalu okamžiku jsme se v týmu shodli, že se nedá nic dělat a ať v zápasu pokračujeme i takto. Když se na to koukám zpětně, tak nemůžu vinit nikoho než sebe. Je potřeba své chyby přijmout a já samozřejmě ESIC ban akceptuji. Sice jsem si tento bug vlastními silami nezpůsobil, ale to mě neomlouvá za to, že jsem ztratil hlavu a tuto mě neznámou věc využil místo toho, abych hru ihned přerušil z důvodu bugu. Velmi mě tento fakt mrzí a opravdu se stydím, na scéně jsem již téměř 20 let a vždy jsem se snažil dělat to nejlepší pro tuto komunitu a budu v tom pokračovat i nadále. Já se však touto chybou nenechám definovat, nenechám jí definovat ani svoji budoucnost či minulost. Chyby holt k lidské povaze patří a moje rozhodnutí pomáhat domácím hráčům a dávat šanci mladým talentům, kteří jsou přehlížení, toto rozhodnutí neovlivní. Omlouvám se všem, které jsem zklamal, především týmu Brute, který je s tímto tři roky starým incidentem neprávem spojován.
Štítky: ESIC, pepik, Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.