Přejít k hlavnímu obsahu

Exodus z AS Trenčín: Wondro, Jejky a Vasked posilují eSubu

29. 5. 2019 | 14:30 League of Legends
Pomalu se blíží letní split a dlouhodobá jednička na lolkařské scéně odkrývá svou novou sestavu. Do týmu přichází tři hráči z AS Trenčín.
eSuba 2019
eSuba 2019

Je to tak, Vasked s Jejkym se vrací pod křídla eSuby. Spolu s nimi míří do nového týmu i Wondro, který se stal hlavním katem právě eSuby ve finále posledních LEGENDs, které trochu překvapivě AS Trenčín vyhrál 3:1. Domácí jedničku po jarním splitu naopak opustilo hned 6 hráčů. Kamilius odešel do řeckého We Love Gaming, Tarky míří do tureckých Galakticos, Saulius odešel do italského celku Outplayed, Robocop pak do německého týmu PENTA 1860. Optimas Sawyor zatím svá nová působiště neohlásili, ale oba dva na Twitteru oznámili status volného hráče.

AS Trenčín 2019

Nové akvizice eSuby rozhodně nerad vidí slovenský fotbalový klub AS Trenčín, jehož esport divize odchodem tří hráčů výrazně oslabila a je otázkou, jakou sestavu dokáže sestavit do nadcházejícího splitu. Tým se totiž neukázal ani v kvalifikacích na ESL Nationals CZ/SK a není tak jisté ani setrvání carry dvojice Charca + Dread. AS Trenčín ale není jediným týmem, nad kterým na domácí lol scéně visí velký otazník, jelikož sestavu pro letní split oficiálně neoznámil ani žádný další tým, který se účastnil posledních Hitpoint Masters. 

Sestava eSuby pro letní split:

 Slovensko Ondrej "Wondro" Kenda (Top)
 Česká republika David "Jejky" Jakubec (Jungle)
 Česká republika Adam "Random" Grepl (Mid)
 Česká republika Lukáš "PiOk" Lőrinc (Bot)
 Česká republika Václav "Vasked" Benda (Support)

Trenéra eSuby, Tomáše "Nightshare Kněžínka:

„Výběr hráčů probíhal různě dlouho na různé pozice, ale jednalo se hlavně o to, sehnat ty nejlepší z těch, kteří neutečou do Evropy. Nejvíce se bude muset zapracovat na tréninkové rutině, ať se z tréninku vytěží co nejvíce a neztrácí se čast zbytečnostmi.

Dále je nutné udržovat správnou mentalitu a zasadit základní týmové prvky hraní. Naše cíle jsou jasné, vyhrát vše na česko-slovenské scéně a postupně se pořád zlepšovat herně a týmově. Sestava je silná hlavně díky flex potenciálu solo linek, takže můžeme řadu i silných soupeřů překvapit.”

Zdroj: esuba.eu
Štítky: eSuba, PiOk, AS Trenčín, ERL