Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli před Last Callem: Chci, aby se na MČR ukázali ti nejlepší

28. 10. 2020 | 22:05 Hearthstone
Úřadující mistr české republiky Faeli má své místo na letošním MČR už jisté, jakých potenciálních postupujících z Samsung Last Call turnaje se tedy nejvíce obává? A komu zase bude při turnaji fandit? I na to jsme se ho zeptali v našem rozhovoru.
Faeli
Faeli

Ahoj, jak pozorně máš v plánu Last Call pozorně sledovat?

Ahoj, doufal jsem, že se budu Last Callu věnovat trochu víc třeba v roli komentátora, ale příležitost dostali jiní, takže to nebude moje priorita číslo jedna. Ale určitě přijdu fandit, když budou hrát na streamu třeba Jobsad, Jožo nebo Naruto.

A jsou nějací hráči, jejichž postup si vzhledem ke svým šancím obhájit titul nepřeješ?

Upřímně mám to opravdu spíš naopak, chci aby na MČR byli prostě ti nejlepší hráči. Českému HS by neprospělo, kdyby se opakovala situace, kdy finalista MČR hrál jako začátečník.

Od jakých hráčů zisk postupového místa reálně očekáváš?

Tady bych se mohl rozpovídat trochu detailněji, ale zkusím vybrat jednoho hráče z každé skupiny:

Ty sám už o něj samozřejmě nebudeš muset bojovat proto, že sis ho již zajistil na Midseason turnaji. Řekni mi ale, s jakými balíčky bys své štěstí zkoušel, kdyby tomu tak nebylo?

Pravděpodobně s Highlander Warriorem, ke kterému bych přihodil nějaké další decky “do počtu”. Priest je aktuálně must-have a já mám v oblibě i Paladina.

Faeli

A co říkáš na decky, které zvolili účastníci?

Na první pohled bych řekl, že naprostá většina hráčů hraje svoje comfort/signature decky, což je určitě dobře (JoŽo Control Warriora, Valdaboy Spell Mage, Norwis Zoolocka, Rybka Secret Rogue, atd.)

Odbočme už od Last Callu, jak hodnotíš nedávno odhalené novinky?

Zatím jsem nenašel čas zkusit si Duels, takže na ně nemám kompletní názor, ale jde o spíše méně zajímavý mód, který se například s Battlegrounds nedá srovnávat. Achievement systém a další záležitosti se mi spíše líbí, ale reálně mě zajímá jen oznámení nové kompetitivní sezony, což Blizzard stále odkládá.

Na závěr pro tebe mám ještě dvě otázky přímo k Samsung MČR v mobilních hrách. Jakých již kvalifikovaných hráčů se nejvíce obáváš?

Těžko vybírat, osmička již kvalifikovaných je naprostá elita a hádám, že i mistr bude jeden z této sestavy.

A jak se máš v plánu připravovat? 

V první řadě zjistím, kdo se kvalifikuje, ale počítám, že budu spolupracovat především s Entropiq spoluhráči –⁠ En1gmou a Jobsadem.

Štítky: MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend