Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe Dubs byl suspendován za rasistickou urážku

2. 3. 2020 | 08:00 Fortnite
Dubs, reprezentující FaZe Clan, byl suspendován poté, co byl přistižen při používání rasistické urážky přímo na streamu. Usvědčující video při činu bylo sdíleno na Redditu kompetitivního hraní Fortnite.
FaZe Dubs
FaZe Dubs

Patnáctivteřinové video ukazuje Daniela „Dubs“ Walshe a nejmenovaného hráče, jak hrají „box fights“ v custom game módu ve Fortnite. V jeden moment nečekaně vypustí onu urážku začínající na „n“ (tzv. „n“ word), než ho druhý hráč stačí zastavit. Tento hráč na Dubse křičí, že přece streamuje. Videoklip končí náhle tím, že Dubs pronese: „Cože?“, očividně si uvědomuje chybu, kterou udělal.   

Během pár hodin po objevení klipu vedení FaZe Clan oznámilo, že suspenduje Dubse na dobu neurčitou z reprezentování FaZe v profesionálních soutěžích, streamování nebo postování na jeho sociálních kanálech.“

Ve vyjádření se také požaduje, aby Dubs prošel tréninkem citlivosti, a aktivně se začne vyžadovat, aby tímto tréninkem okamžitě prošli všichni členové FaZe Clanu. Patnáctiletý Dubs se zatím omluvil za své činy na Twitteru:

Nemůžu ani popsat, jak moc je mi to líto. Nechtěl jsem nikomu žádným způsobem ublížit, ale to, co jsem řekl, přesto působilo bolest, bylo necitlivé a špatné. To slovo by vůbec nemělo být v mém slovníku a omlouvám se z hloubi svého srdce každému, koho jsem jeho použitím urazil.
PLAYzone Challenge 2020

Není to poprvé, co byl Fortnite profesionál pokárán za užití rasistického výrazu. Erik „Bloodx“ Guttormsen byl propuštěn z organizace Eleven Gaming po obvinění, že ve zprávě na Discordu použil rasově nevhodnou narážku. Někteří se ptají, proč z toho Dubs vyvázl lépe než Bloodx. Nejlépe hodnocený komentář říká:

Když Bloodx řekl přesně to samé, lidé ukončili jeho kariéru během dne. Může mi někdo objasnit, proč je přijatelné, že populární hráč řekne rasovou urážku, ale když tak učiní nepopulární hráč, je naprostý rasista?

Není jasné, zda bude Dubsovi umožněno vrátit se do FaZe Clanu, jeho status v organizaci je nejistý a jistě bude záležet i na tom, jak mu bude Fortnite komunita ochotná odpustit. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: FaZe Clan, Dubs