Přejít k hlavnímu obsahu

Fedmyster byl vyhozen z OfflineTV poté, co ho další členky obvinily ze sexuálního obtěžování

1. 7. 2020 | 20:00 Twitch.tv
Obvinění ze sexuálního obtěžování na esportové a celé gamingové scéně pokračují i nadále. Tentokrát se z obvinění musel zodpovídat Fedmyster, který se údajně nevhodně choval a osahával nejednu členku OfflineTV. Za své činy byl nakonec z organizace vyhozen.
Yvonnie
Yvonnie

Incidentům spojeným se sexuálním obtěžováním a MeToo hnutím ve světě esportu se nevyhnuli ani účastníci OfflineTV, organizace několika streamerů a tvůrců obsahu, kteří kromě společné tvorby sdílí i stejný dům. Se stížností přišla streamerka Yvonne 'Yvonnie' Ng, která tak na Twitteru vyjádřila svou nemilou zkušenost s dalším členem této organizace, Federicem 'Fedmyster' Gaytanem, který byl na základě těchto obvinění nakonec odebrán z celé organizace.

Streamerka, i další členové OfflineTV dále popisují, že toto zdaleka nebyl jeden z prvních Fedmysterových přešlapů, ba naopak jich bylo mnohem více a také vůči ostatním ženám v domě. Fed to ovšem završil, když údajně přišel domů pod vlivem alkoholu, vlezl Yvonnie do postele a začal ji osahávat, což si on sám prý vůbec nepamatuje. Yvonnie celou informaci držela v tajnosti ze strachu, že by vyhrocená situace mohla narušit celou organizaci, ovšem vše konečně vyšlo na povrch, když další člen, Disguised Toast, poznal, že je něco špatně a dokonce uhádl viníka.

Fed údajně obtěžoval i další členky OfflineTV, dle tvrzení LilyPichu, i na ni se pod vlivem alkoholu snažil nevhodně sahat a ani vyjádření od Pokimane si zrovna za rámeček nedá. Oblíbená streamerka, která je také členkou organizace, se v reakci na tento incident na streamu rozvášnila a vychrlila hromadu informací o Fedmysterovi a jeho snahách všemi manipulovat. Dokonce se prý snažil svalit vinu a další vymyšlená tvrzení zpět na Yvonnie a přimět tak ostatní členy, aby si mysleli, že s nimi již nadále nechce spolupracovat. Její podivné chování však měl na svědomí on sám a až díky Toastovi se vše dostalo ven.

Krátce poté, co Yvonnie vyšla ven s pravdou, se za ní ostatní členové postavili a Fedmyster byl okamžitě vyhozen z OfflineTV. Fedmyster se k situaci a všem obviněním vyjádřil na Twitteru, avšak i když údajně nechtěl nikomu ublížit, ani jedno tvrzení nevyvracel. OfflineTV tedy přichází o jednoho z výrazných členů a nám nezbývá nic jiného, než doufat, že tento incident celou organizaci nerozloží.