Přejít k hlavnímu obsahu

FLASHPOINT: Žádná operace, nýbrž nová prestižní liga

5. 2. 2020 | 20:37 Counter-Strike 2
Operace Flashpoint byla v předminulé dekádě možná super, nyní se však píše rok 2020 a nové soutěže míří na scénu v CS:GO. Jedním z nových projektů je právě FLASHPOINT, který byl dosud známý pod krycím názvem B Site.
FLASHPOINT
FLASHPOINT

FLASHPOINT je přímou konkurencí ESL Pro League a kdo bude v jedné soutěži, v té druhé ho nenajdete. Oproti EPL však jde o takzvanou team-owned ligu, spoluvlastněnou samotnými účastnickými týmy, jejichž organizace si mohly garantovaný slot přímo zakoupit jako dlouhodobou investici, pokud bude liga dostatečně stabilní. V dřívějších letech byla největší konkurencí EPL liga ECS od FACEITu, ta se vznikem FLASHPOINTu ale zaniká. Na scéně tedy v roce 2020 budeme mít tři dlouhodobé ligy, přičemž BLAST má v tuto chvíli nejlepší pozici.

PLAYzone Challenge 2020

Za novou ligou FLASHPOINT ale kromě odlišného modelu stojí i zajímavé persony, které mohou projektu přinést ledacos. Kreativním ředitelem je věčný kritik Thorin, s ligou mu budou pomáhat Semmler a MonteCristo poté, co skoncovali s Overwatchem. Sám Thorin slibuje ojedinělou a výjimečnou zábavu cílenou na dospělé, jejíž inspirací budiž zápasnické společnosti WWE a UFC. Z deseti pozvaných účastníků v tuto chvíli známé pouze šestici: Cloud9, MIBR, MAD Lions, Dignitas, Gen.G Esports a c0ntact Gaming. Jiné týmy se zatím pouze vyjádřily, že mají nabídkou od obou konkurenčních projektů, ale zatím se nerozhodly, ke komu se vlastně přidají. Celkovou dvanáctku pak doplní celky z dvoufázové kvalifikace, která vypukne tento čtvrtek 6. února.

Právě celkové složení před samotným startem soutěží bude prvním z důležitých faktorů, který pro spoustu fanoušků nejvíce odliší FLASHPOINT a ESL Pro League. Co se týče prize money, tak během dvou sezón dnes oznámená liga nabídne celkem 2 miliony dolarů. Kromě toho je kvalifikovaným týmům bez organizace garantované stipendium v měsíční výši 25 tisíc dolarů, což je určitě taky sympatický krok. Po dohrání kvailfikačního procesu, který sám o sobě nabídne 100 tisíc dolarů, vypukne první sezóna v průběhu března. Každá ze dvou letošních nabídne dvě fáze o Double Elimination skupinách, kde se každý zápas bude hrát BO3, žádné souboje na jednu mapu. Po těchto fázích vždy proběhne velkolepé play-off o celkový primát.

Zdroj: hltv.org
Štítky: FLASHPOINT
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.