Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic otáčejí finále a na domácí půdě se stávají šampiony DreamHack Masters Malmö

6. 10. 2019 | 21:26 Counter-Strike 2
ESL Pro Tour odstartovala svým prvním turnajem, DreamHack Masters ve švédském Malmö. Celkem se na turnaji představilo 16 týmů z celého světa, ale play-off v Malmö Aréně čekalo pouze na šestici nejlepších. Celkem bylo ve hře 250 tisíc dolarů, o které se popraly i domácí týmy.
fnatic DH Malmö
fnatic DH Malmö

Specialitou turnaje DreamHack Masters Malmö je fakt, že rovná polovina týmů sem dorazila se změnou v soupisce. Velký návrat do Na`Vi zde prožil GuardiaN, pro G2 Esports šlo o premiéru mezinárodního složení a jinak tomu nebylo třeba ani pro domácí zástupce, fnatic a Ninjas in Pyjamas. Zatímco GeT_RiGhT musel sledovat zápasy NiP poprvé v historii CS:GO pouze z backstage, tak fnatic se se staronovými tvářemi přiblížili své dřívější formě. Po jednom hráči pak změnili Vitality, Grayhound, FURIA a Team Envy.

Šokujícími výsledky na úvod skupinové fáze byly prohry Evil Geniuses a Liquid, tedy dvou týmů ze špičky světového žebříčku. Nečekanou zkázu Evil Geniuses, vítěze nedávného turnaje ESL One New York, pak dokonala i prohra číslo dvě. Liquid se prali o zápas dále, ale také jim byla vystavena stopka již ve skupinách.

Do play-off se naopak dokázali dostat oba slovenští hráči. Natus Vincere krátce po změně v sestavě vypadají s GuardiaNem opravdu dobře, díky čemuž si zajistili rovnou semifinále. Zato frozen se s mousesports po jedné prohře nakonec prodral skrze LB své skupiny, odkud vedla cesta do čtvrtfinále. Celé play-off slibuje velkou podívanou, protože i týmy jako fnatic či Vitality se ukazují po změnách v kádru lépe než dosud. Zapomínat však nesmíme ani na Astralis, kteří po vypadnutí dvou amerických soků patří za největšího favorita vyřazovací části.

DreamHack Masters Malmö: play-off
            
     Dánsko Astralis0      
            
    So 15:00   Švédsko fnatic2   
  Švédsko fnatic2         
 Pá 16:00   Švédsko fnatic2      
  Švédsko NiP1         
       Ne 17:00   Švédsko fnatic 
            
     Rusko Na`Vi1      
            
    So 19:00   Francie Vitality1   
  Evropa mouz1         
 Pá 20:15   Francie Vitality2      
  Francie Vitality2         
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.