Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite málem nespatřil světlo světa, bývalý vedoucí produkce Epic Games ho chtěl zrušit

17. 6. 2019 | 21:08 Fortnite
Pokud jste gameři, nebo se o hráčský svět alespoň zajímáte, těžko byste si mohli dnešní svět představit bez kontroverzní hry Fortnite. Tento Battle Royale titul vydělal společnosti Epic Games miliardy dolarů, získal miliony fanoušků, ale také miliony haterů.
EpicGames
EpicGames

Dokázali byste si představit svět, v němž Fortnite zkrátka neexistuje? K tomuto mohlo dojít, kdyby vše bylo podle bývalého vedoucího produkce Epic Games, Roda Fergussona. Fergusson ve vyjádření pro Game Informer prohlásil, že by Fortnite zastavil ještě předtím, než by hra spatřila světlo světa. 

„Kdybych zůstal v Epic (Games), tak bych Fortnite zrušil. A to úplně. Než jsem odešel, tak jsem se o to pokusil,“  řekl Fergusson. 

Není jasné, proč Fergusson chtěl hru zrušit, nabízí se však, že za tím mohl stát problém se Save the World. „Když to bylo jen o Save the World, jednalo se o projekt, který měl určité problémy. V době, kdy jsem byl vedoucím produkce, by hra nepřekonala hranici, kterou jsem měl nastavenou, aby se jednalo o něco, v čem bychom měli pokračovat,“  sdělil Fergusson. 

Pro Epic Games je tedy jen dobře, že hra nebyla zrušena, vždyť v březnu letošního roku CEO společnosti, Tim Sweeney, uvedl, že hra dosáhla milníku 250 milionů hráčů. Kdyby tedy Fortnite opravdu nakonec nevznikl, těžko si můžeme představovat částku, kterou by společnost Epic Games nikdy nezískala.

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

NVIDIA
Zdroj: GameByte
Štítky: epic games,