Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite by mělo být zakázáno, tvrdí princ Harry

7. 4. 2019 | 18:50 Fortnite
Středeční charitativní setkání v YMCA v západním Londýně navštívil i princ Henry Charles Albert David, který se na meetingu rozpovídal i o tématu sociálních sítí a počítačových her. Velké pozdvižení vzbudil především jeho výrok vůči hře Fortnite.
Výchozí obrázek

Celá řeč v pořadí šestého následovníka na trůn Spojeného království a ostatních zemí Commonwealthu kritizovala moderní technologie, v čele se sociálními sítěmi a videohrami. „Sociální sítě jsou stejně návykové jako drogy, jsou ale nebezpečnější, protože jsou společností přijímány a nejsou vůbec omezovány,“ prohlásil například princ Harry ve své řeči. A i když jsou takováto slova vévody ze Sussexu minimálně zarážející, jde stále jen o názor, který vlastně v ničem neškodí. 

Harry

To samé se už ale nedá říct o další Harryho myšlence z setkání mladých křesťanů, která vzbudila poprask. „Tak například hra jako Fortnite nemusí být pro děti dobrá. Rodiče drží ruce nad hlavou, neví co si s ní počít. Je to zkrátka jako čekání na to, až se stane nějaká škoda, až se rodiny začnou rozbíjet. Fortnite by mělo být zakázáno. Jaké jsou výhody toho mít tuto hru u sebe doma?“

I když lze opět vytknout, že jde jen o názor, v této další velmi podivné myšlence už britský princ věci, které není schopen chápat, nejen kritizuje, ale také vyzývá k jejich zákazu. A slyšet něco takového od veřejně velmi známého člověka, který by navíc v budoucnu teoreticky mohl mít i obrovskou politickou moc, nás úplně šťastnými nedělá. Ať už se nám totiž Fortnite líbí, nebo ne, jde stále jen o hru a zakazování videoher si snad nepřeje nikdo z nás.

NVIDIA
miluju videohry a hlavně ligu legend