Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzská legenda SmithZz oficiálně končí kariéru

3. 2. 2020 | 20:02 Counter-Strike 2
Po dlouhých letech profesionálního hraní na nejvyšší úrovni oznamuje francouzská legenda Edouard "SmithZz" Dubourdeaux konec kariéry.
SmithZz
SmithZz

Kariéra tohoto francouzského se datuje už do roku 2006, kdy začal poprvé střílet v předních francouzských týmech. Hned ze začátku kariéry vytvořil legendární duo s shoxem, se kterým hrál skoro celou kariéru. S ním si zahrál také ve své poslední profesionální štaci, kterou zažil v roce 2018 v týmu G2. Po odchodu s G2 sice nikde nehrál, stále však byl pod smlouvou se španělskou organizací, a konec kariéry tak oznámil a dnes.

SmithZz

Během své kariéry vystřídal několik francouzských týmů, ve kterých získal spoustu úspěchů a byl součástí éry, během níž byly francouzské týmy na špičce potravního řetězce. V roce 2014 dokonce získal prvenství na DreamHack Majoru, kromě něj však má dalších 13 velkých titulů a nespočet pódiových umístění.

Po konci svého aktivního hraní se věnoval hlavně streamování, v čemž plánuje pokračovat. Kromě toho plánuje několik nových projektů, ve svém vyjádření naznačil také plány na podporu nových francouzských talentů.

Mám za sebou 15 let hraní CSka, dokázal jsem z toho udělat své zaměstnání, vytvořil jsem spoustu vzpomínek, které nikdy nezapomenu, včetně vítězství Majoru. Chci poděkovat G2 a přeji jim spoustu štěstí. Nemohl jsem si představit lepší organizaci, ve které jsem mohl skončit svou kariéru. Jsem jim vděčný za šanci přeměnit se z profesionálního hráče na profesionálního streamera, což není jednoduché. Teď je to však pro mě nový začátek, připravte se na spoustu nových věcí, sledujte můj kanál a pojďte do toho se mnou.
PLAYzone Challenge 2020
Štítky: SmithZz, G2 Esports
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.