Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze jde za Humanoidem do Splyce. Bude hrát španělskou ligu

14. 1. 2019 | 19:45 League of Legends
Konečně známe oficiálně nový domov Aleše "Freeze" Kněžínka. V další sezóně bude oblékat dres týmu Splyce, za jehož akademii bude hrát španělskou ERL.
Freeze Splyce
Freeze Splyce

Nový academy tým Splyce vypadá v kontrastu s jinými akademiemi opravdu silně. V týmu bude nastupovat mimo jiné chilský jungler Tierwulf, který doposud působil v jihoamerické lize CLS. S týmem KLG se dvakrát zůčastnil Worlds a ukázal se i na posledním Mid-Season Invitational 2018. S Freezem má společnou minulost Hatrixx, který s českým botlanerem působil v Tempo Storm v severoamerickém Challenger Series. V loňském roce si zahrál za španělské Movistar Riders a rychle se zařadil mezi největší hvězdy týmu.

Se španělskou scénou má zkušenosti také support Prime, kterého jste mohli vidět i na nedávných Freezových streamech. Rok 2018 strávil v týmu ASUS ROG Army, kterému se ale moc nedařilo a ve španělské lize obsadil v létě až sedmou příčku. Na toplane nastoupí Orome, kterého si jistě v živé paměti vybaví fanoušci Lancraftu. Právě Orome byl totiž u vítězství na nedávném ESL Mistrovství ČR a Slovenska. Jinak tento rumunský toplaner vloni působil po boku Carzzyho v týmu KIYF eSports Club a na jaře s britským celkem Wind and Rain okusil atmosféru European Masters.

Splyce LVP 2019

V hlavním týmu působí další Čech, Marek "Humanoid" Brázda, tak doufejme, že naše reprezentanty někdy v průběhu roku uvidíme také spolu v LEC. Freeze se v akademii bude snažit právě o možnost zahrát si v LEC, ale jeho hlavním úkolem bude nyní vyhrát domácí ligu a následně i European Masters. Čeští fanoušci se už teď mohou těšit na souboje Freeze s Denykem a jeho Vodafone Giants. Dost možná do ligy přijde ještě další česká či slovenská tvář, ale nechme se překvapit. Španělská LVP začne 30. ledna a bude se jí účastnit hned deset týmů. Krom Splyce by z LEC akademií v lize měl bojovat ještě výběr G2 Esports. 

Základní sestava Splyce:

 Maďarsko Tamás "Vizicsacsi" Kiss
 Rumunsko Andrei "Xerxe" Dragomir
 Česká republika Marek "Humanoid" Brázda
 Dánsko Kasper "Kobbe" Kobberup
 Norsko Tore "Norskeren" Hoel Eilertsen

Sestava Splyce Academy:

 Rumunsko Andrei "Orome" Popa
 Rumunsko Sebastián "Tierwulf" Cibrario
 Norsko Jørgen "Hatrixx" Elgåen
 Česká republika Aleš "Freeze" Kněžínek
 Francie Olivier "Prime" Payet

Štítky: LEC, freeze, Splyce