Přejít k hlavnímu obsahu

G2 točí sestavu: Perkz odchází za 111 milionů, v hledáčku jsou hvězdy Fnatic

14. 11. 2020 | 22:33 League of Legends
Velkou rošádu sestavy chystají G2 Esports, kteří se chtějí udržet na evropském trůnu a zároveň zabojovat o mezinárodní úspěch. Dilema, zda si ponechat Perkze nebo Capse, se zdá být rozhodnuté, ale vypadá to, že G2 má o náhradě jasno. Do G2 by mohli zamířit hned dvojice hráčů z Fnatic.
ocelote G2
ocelote G2

Velmi brzy se majitel G2 Esports Carlos "ocelote" Rodriguez jasno, zda si ponechat Perkze, nebo hledat nový domov Capsovi. Okolo chorvatského midlanera se točila celá řada spekulací a mnozí fanoušci se už těšili na jeho přestup do konkurenčních Fnatic. To ale očividně není na stole a v závodu o hvězdného hráče se tak dostaly do vedení severoamerické týmy z LCS. Na zisk Perkze si dělali zálusk TSM, 100 Thieves nebo Evil Geniuses, ale nejpravděpodobněji nyní vypadá přestup do Cloud9.

Jakmile se o Perkze začala zajímat tak velký počet majetných týmů, vedení G2 se logicky snažilo šponovat jeho cenu co nejvýše, jelikož má osminásobný evropský šampion ještě rok platnou smlouvu. Mělo by jít o největší přestup v historii celého esportu, protože údajně má jít o částku 5 milionů amerických dolarů, tedy asi 111 milionů korun. Co se s takovou částkou chystají dělat G2?

Za 5 milionů dolarů toho lze pořídit opravdu hodně a G2 se nyní opět chystají vyloupit hlavního konkurenta v Evropě, kterým není nikdo jiný než Fnatic. Má se tak stát podle nejnovějších spekulací, které sdílel uživatel LEC Wooloo, který už v minulosti nastínil možnost, že právě Perkz z G2 odejde. Nedá se ale považovat za tak spolehlivý zdroj informací, jako například ESPN, pro které pracuje známý odhalovač všech přestupů Jacob Wolf.

Perkz

Do G2 by každopádně mohli zamířit hned dva hráči z Fnatic. G2 totiž budou logicky potřebovat zaplnit díru na pozici AD Carry, kterou by mohl zaplnit Rekkles. Švédský veterán je velkou tváří Fnatic, pro jejichž fanoušky by bylo nesmírně náročné spolknout tuto pilulku. Přestupu ale nahrává fakt, že Rekklesovi končí smlouva už 17. listopadu a G2 by za něj tím pádem nemuseli svému konkurentovi platit. 

Dále to ale vypadá i na výměnu junglera a oblíbeného Jankose by údajně mohl nahradit jeho krajan Oskar "Selfmade" Boderek, který individuálně v mnohých případech Jankose převyšoval a po přestupu z SK Gaming se z něj stala velká opora Fnatic. Přestupu mohou ale v tomto případě Fnatic vystavit stopku, jelikož má Selfmade ještě rok dlouhou smlouvu, díky níž by G2 museli učinit velkorysou nabídku. Vzhledem k tomu, že právě do G2 mají mířit miliony dolarů, Fnatic rozhodně nebudou chtít svého junglera pustit lacino.

Získané prostředky by Fnatic mohli využít k zisku nového midlanera, jelikož se už dlouho uvažuje o nahrazení Nemesise, který zatím nenaplnil svůj potenciál. Na jeho pozici by se podle Travise Gafforda mohl přemístit Nisqy z Cloud9, ale Fnatic by možná chtěli získat třeba Humanoida z MAD Lions nebo Larssena z Rogue. Všichni tito hráči ale mají stále platné smlouvy. Pokud by tým opravdu opustili i Rekkles a Selfmade, čekalo by Fnatic náročné hledání po náhradách. V úvahu připadají například Upset (Origen) či Hans Sama (Rogue) s platnými smlouvami do roku 2021 nebo Crownshot, který se 17. listopadu stane volným hráčem. Na pozici junglera by se nabízela výměna za Jankose nebo příchod jednoho z ověřených hráčů, jako Inspired (Rogue) či Razork (Misfits). 

Sestava G2 Esports v roce 2020:

 Dánsko Martin "Wunder" Hansen (Top)
 Polsko Marcin "Jankos" Jankowski (Jungle)
 Dánsko Rasmus "Caps" Winther (Mid)
 Chorvatsko Luka "Perkz" Perković (AD Carry)
 Slovinsko Mihael "Mikyx" Mehle (Support)

Sestava Fnatic v roce 2020:

 Belgie Gabriël "Bwipo" Rau
 Polsko Oskar "Selfmade" Boderek
 Slovinsko Tim "Nemesis" Lipovšek
 Švédsko Martin "Rekkles" Larsson
 Bulharsko Zdravets "Hylissang" Galabov

Zdroj: @lolesports
Štítky: fnatic, G2 Esports, LEC