Přejít k hlavnímu obsahu

WTSG vyhrávají první velký turnaj letošního roku, Inside Games bohužel na peníze nedosáhli

1. 3. 2020 | 18:30 PUBG: Battlegrounds
Očekávaný víkend s prvním mezinárodním PUBG kláním roku 2020 je za námi. Mezi šestnácti týmy z několika regionů jsme měli dokonce i českého zástupce, Inside Games jako první náhradníci využili možnost nahradit odpadlíky kvůli vízům. Poprvé v historii si tak český celek zahrál na turnaji takového kalibru.
Inside Games GLL S4
Inside Games GLL S4

UPDATE #5 (neděle 20:05): Poslední den se českému zástupci vůbec nedařil a postupně se z bojů o finančně hodnocené příčky vypařil. Zatímco díky triumfální výhře měli v sobotu průměr 8 bodů na jednu hru, tak v neděli dohromady nasbírali méně bodů za všech šest map dohromady. I tak se ale hráči IG mohou vracet domů se zdviženými hlavami, protože získané zkušenosti jim nikdo nevezme – a to si na GLL vůbec neměli zahrát.

Jak si Inside Games vedli v průběhu turnaje?

  • Celkové pořadí: 13. místo (75 bodů)
     
  • Pátek 28. února
    1. hra – Miramar – 7. místo + 2 killy (3 body)
    2. hra – Miramar – 11. místo + 2 killy (2 body)
    3. hra – Sanhok – 12. místo + 2 killy (2 body)
    4. hra – Erangel – 15. místo + 2 killy (2 body)
    5. hra – Erangel – 9. místo + 1 kill (1 bod)
    6. hra – Erangel – 4. místo + 5 killů (9 bodů)
     
  • Sobota 29. února
    7. hra – Erangel – 11. místo + 0 killů (0 bodů)
    8. hra – Erangel – 1. místo + 15 killů (25 bodů)
    9. hra – Sanhok – 8. místo + 2 killy (3 body)
    10. hra – Miramar – 6. místo + 7 killů (9 bodů)
    11. hra – Miramar – 5. místo + 3 killy (6 bodů)
    12. hra – Miramar – 9. místo + 5 killů (5 bodů)
     
  • Neděle 30. února
    13. hra – Miramar – 11. místo + 3 killy (3 body)
    14. hra – Miramar – 9. místo + 0 killů (0 bodů)
    15. hra – Sanhok – 7. místo + 0 killů (1 bod)
    16. hra – Erangel – 13. místo + 0 killů (0 bodů)
    17. hra – Erangel – 13. místo + 2 killy (2 body)
    18. hra – Erangel – 15. místo + 1 kill (1 bod)
GLL Season 4

UPDATE #4 (neděle 13:30): Před začátkem posledního hracího dne se odehrává ještě showmatch, ve kterém se Severní Amerika a Evropa utkají 32vs32. O vtipnou vložku vůči NA se na streamu postaral sám PiXeL1K.

UPDATE #3 (sobota 22:50): Dvě třetiny dění jsou u konce a Inside Games se díky sympatickým výkonům a výhře se zatím největším počtem killů ze všech dostali do horní poloviny tabulky, která bere finanční odměny. Turnaj však ještě ani zdaleka není u konce, protože minimálně od 7. do 12. místa je tabulka více než vyrovnaná. V neděli se začíná opět v 14:30, o zhodnocení úspěšné části se stejně jako v pátek postaral PiXeL1K:

Dnes se nám podařilo nahrát 48 bodů za 6 her (průměr 8 na hru) a posunuli jsme se tak na celkové 8. místo. Pomohla tomu zejména výhra s 15 killy, která nás vrátila do hry o TOP 8. Bylo super vidět, že dokážeme i na takovéto úrovni úspěšně fightit. Tím ovšem turnaj nekončí a zítra nás čeká ještě 6 her, během kterých se pokusíme si naši pozici udržet!

UPDATE #2 (sobota 15:50): Inside Games jsou po neúspěšné první hře druhého dne konečně na koni, protože se jim po eliminaci několika nejlepších evropských týmů podařilo získat Chicken Dinner, znásobit své bodové konto a vrátit se do bojů o vyšší příčky! Na závěrečný moment se můžete podívat přímo v klipu.

    UPDATE #1 (sobota 9:30): Inside Games se v prvním dni dlouho hledali a větší počet bodů nasbírali až v samotném závěru pátečního programu. Stále jsme však pouze ve třetině celého turnaje a pokud první český zástupce na světovém klání vstoupí do sobotního dne lépe, stále není nic ztraceno. Začátek druhé BO6 série je naplánován na 14:30. Více o dosavadním dění se na Instagramu vyjádřil kapitán týmu PiXeL1K:

    Během pátku jsme udělali spoustu chyb ve hrách, kde se dalo dost nasbírat. A proto i přes to, že zatím nemáme ani jednu hru s nulou, máme pouze průměrně 3 body na hru. V sobotu to snad celé pojede lépe a podaří se nám nahodit alespoň TOP 12, což jsem už před odletem říkal, že by byl stále úspěch. Jsou to zcela jiné hry, než na co jsme zvyklí. Týmy se nebojí to sendnout a nedělají tolik chyb. Na druhou stranu zase chyby oponentů trestají na maximum.
    PLAYzone Challenge 2020

    GLL Season 4 nabídne prize pool 150 tisíc dolarů, který do víru Stockholmu přitáhl hvězdné celky jako FaZe nebo Liquid. Z ostatních koutů světa dorazí Shoot To Kill, Team Singularity nebo třeba Athletico Esports. No a mezi výčtem šestnácti účastníků najdeme Inside Games, kteří se v kvalifikaci regionu EMEA umístili na devátém místě a po zrušení účasti ruského týmu AfterAlt si šanci nenechali ujít, ač se o ní dozvěděli na poslední chvíli. O rozboru situace kolem neudělených víz a radosti Inside Games jsme se rozepsali v předchozím článku.

    Na účastníky z Evropy, regionu CIS, obou částí Ameriky a Austrálie čeká od pátku do neděle každý den vždy šest her. První den začal oproti původním 13:00 o hodinu později, takže i u dalších dní jsme obezřetní vůči předem danému harmonogramu (sobota od 13:00, neděle od 12:00). Pořadí map v úvodním hracím dni je 2x Miramar, 1x Sanhok a 3x Erangel. Pro ukrojení části prize poolu se musí tým umístit v horní polovině a už jen 4 000 dolarů za 8. místo by pro IG bylo velkým úspěchem. Šampion si odnese parádních 65 000 dolarů do kapsy.

      GLL Season 4 teams
      Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.