Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO! Inside Games si jako první český tým zahrají na mezinárodním klání nejvyšší úrovně!

26. 2. 2020 | 19:36 PUBG: Battlegrounds
9. února se po tuhém boji v online finále regionu EMEA smutnilo. Inside Games tehdy utekl postup na světový turnaj GLL Season 4 o pouhých šest bodů. I přesto to však vypadá, že se na poslední chvíli do Švédska mezi globální špičku podívají! Jeden z ruských týmů totiž dle dostupných zdrojů zradilo zařizování víz.
GLL trophy
GLL trophy

UPDATE (26. 2. 19:45): Vše je potvrzeno a Inside Games už během dneška zamířili na sever! Nakonec však z finále neodpadávají pouze AfterAlt, ale i turečtí Digital Athletics, místo kterých si zahrají NAVI.


Oblíbené GLL zažilo velký návrat se svou čtvrtou sezónou, která vyvrcholí už o tomto víkendu. Ačkoliv by se tak pár dní před začátkem očekávalo, že je o finálním složení účastníků už dávno rozhodnuto, tak to není úplně pravda. Wadezxzol z týmu AfterAlt se totiž na svém profilu na ruské obdobě Facebooku, síti vk.com, smutně během úterka vyjádřil, že mu po 11 dnech stále nebylo uděleno vízum pro odcestování z Ruska do Švédska.

Už jen holý přepis z azbuky do Google překladače na obrázku níže hovoří o jasné zoufalosti: „Kdo chce být mým důvodem k sebevraždě? Dejte lajk,“ přičemž u reakcí svítí švédská vlajka, kde se tento turnaj odehraje. Celou situaci sice rozepsal v komentářích, ale sdělení je jasné: Nemá šanci si vízum stihnout dořešit. Až na jednoho hráče nikdo z AfterAlt na zahraniční akci dosud nebyl a k tomu nepůsobí pod žádnou organizací, na rozdíl od druhého kvalifikovaného CIS týmu. Bohužel je tak zradila nezkušenost, kdy si vše nezařídili s předstihem.

Když jeden smutní, druhý se raduje. Neplatí to vždy, ale v tomhle případě to tak bude. Jak naznačuje Nord765 výše, tak slot AfterAlt by měl připadnout našim Inside Games, prvnímu nepostupujícímu týmu finále EMEA kvalifikace – ačkoliv tedy ještě není nic ze strany GLL oficiálně potvrzeno. Pokud by se český tým o své účasti dozvěděl na poslední chvíli, tak jej čeká opravdu hektické zařizování, protože turnaj startuje v pátek 28. února.

GLL Season 4 nabídne parádních 150 tisíc dolarů:

  • 1. místo: 65 000 $
  • 2. místo: 30 000 $
  • 3. místo: 20 000 $
  • 4. místo: 12 000 $
  • 5. místo: 8 000 $
  • 6. místo: 6 000 $
  • 7. místo: 5 000 $
  • 8. místo: 4 000 $

PiXeL1K a spol. sice nedokázali postoupit vedle dvou dalších CZ/SK týmů Entropiq a Cucurru na finský LanTrek, který se odehraje ve stejném termínu, ale v případě potvrzení informace o nahrazení AfterAlt by se jim dostálo daleko větší pocty. Bylo by to totiž vůbec poprvé, co by si český tým zahrál na globálním klání nejvyšší úrovně, s těmi nejlepšími týmy ze všech světových regionů. Zatím šlo vždy pouze o Evropu, a tohle by byla premiéra!

Aktuální sestava Inside Games vypadá takto:

 Česká republika Miloslav 'PiXeL1K' Feik
 Česká republika Miroslav 'Odstřelovač' Ernygr
 Česká republika Petr 'Zampeek' Žampach
 Česká republika Martin 'FreeKill' Pola

PLAYzone Challenge 2020
GLL Season 4 teams
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.