Přejít k hlavnímu obsahu

Grunex Masters: Ferrari Peek opět ukázali, že jsou domácí jedničkou. Finále ale bylo těsné

11. 8. 2020 | 12:01 VALORANT
Grunex Masters byla takřka dvouměsíční soutěž pro domácí Valorant týmy. Mazarini se v kooperaci s portálem Grunex zapříčinil o aktivnější domácí scénu, ačkoliv u posledních otevřených kvalifikací počty účastníků klesaly. Nyní je vše za námi, tak se pojďme podívat, kdo a jak se stal šampionem.
Grunex Masters
Grunex Masters

Dlouhodobá liga Grunex Masters se vyznačovala složitým formátem, který se v mnoha případech ladil za běhu. Celkově se skládala z pěti fází o dvou divizích, každou stage (kromě poslední) navíc provázela samostatná baráž mezi divizemi a otevřená kvalifikace pro nové zájemce. Postupně se takto skoro dva měsíce sbíraly body, aby nakonec vzešla finálová šestnáctka, která se o tomto víkendu utkala o parádní prize pool 70 000 Kč.

Nejvíce bodů napříč pěti základními fázemi nasbíral tým Inside Games, který šel do finále jako nasazená jednička před výběrem 9x. Třetí místo zabírali hráči Ferrari Peek, jenž jsou mnohými považovány za lokální jedničku. Až jako nasazená trojka byli však proto, že do ligy naskočili později. Ve finále nechyběly ani další známé týmy jako Winfinity, Vikingekrig, AVENUE Esports nebo výběry spajKKa (KK Valorant) či Mazariniho (Kings of Sosnovka). Boj o celkové prvenství sliboval parádní podívanou, kterou ještě podpořil formát Double Elimination.

Velkým zklamáním prvních kol byly Květinky, s hráči jako uno nebo Vlk, které neměly dostatečně natrénováno a překvapivě vypadly bez výhry. Ještě větší zklamání však zažili Inside Games, kteří se po prohrách s AVENUE a Vikingekrig rozloučili již ve 2. kole spodního pavouka. Příjemným překvapením byl naopak výběr 12cm10iq, jenž dokráčel až do nejlepší čtyřky, kde bolestivě narazil až na Ferrari Peek, kteří po boji s 9x spadli dolů. V boji o odplatu sice FP prohráli první mapu, šlo však o první BO3 sérii, kterou posléze dokázali otočit a doplnili v grandfinále AVENUE Esports, kteří díky výhře WB měli v ultimátní BO5 sérii výhodu jedné mapy.

Ferrari Peek se však ničeho nezalekli a na úvodním Ascentu dokázali vyhrát 13:10, čímž srovnali počáteční výhodu soupeře. Následně se ale šlo na Haven, kde to AVENUE sedí a zdemolovali Ferrari Peek jasně 13:5. K titulu jim tak zbývala výhra jediné mapy ze dvou zbývajících. Jejich volbou a mapou číslo tři byl zvolen Bind. Ferrari Peek ale nic nevzdali a výhrou 13:8 srovnali a dvouměsíční liga šla do své úplně poslední mapy. Fanoušci si tak užívali parádní vyvrcholení, ačkoliv hlasivky komentátora to příliš neoceňovaly. Závěrečný Split však tak vyrovnaný nebyl a s maratonskými podmínkami si lépe poradili hráči Ferrari Peek, když jasně ovládli defenzivní stranu, za útok už jen doklepali prvenství 13:4, celkově tedy 3:2, a ukrojili si největší část koláče prize money.

Rozdělení finančních odměn:

  • 1. místo: Ferrari Peek (oKKo, Tomkeejs, elwzoy, M1st1ck, sT4mZ) – 40 000 Kč
  • 2. místo: AVENUE Esports (Adamelo, lifeR, cDe, MAGNUM, BRUCLON) – 15 000 Kč
  • 3. místo: 9x (Pekashi, Eryceu, Piyush, Dext, Prosto) – 10 000 Kč
  • 4. místo: 12cm10iq (E1dam, Progy, humliK, Alfo, Mafin) – 5 000 Kč

Ihned po lize spousta týmů ohlásila změny, nebo dokonce rozpad, což se týká právě například i stříbrných AVENUE. Ferrari Peek však drží pospolu a věříme, že o nich brzy uslyšíme také v Evropě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.