Přejít k hlavnímu obsahu

Hellcase Cup #8: SINNERS podruhé SKADE neporazili a končí už ve skupinách

3. 6. 2020 | 17:55 Counter-Strike 2
Poslední tři vydání turnaje Hellcase Cup se datují do let 2017 a 2018, kdy se třikrát v řadě zúčastnili také eXtatus, tehdejší česko-slovenská jednička. Na jejich tradici nyní bude mít šanci navázat jednička současná, SINNERS totiž jako jediný CZ/SK tým uspěli v otevřené kvalifikaci a čeká je boj o minimálně deset tisíc dolarů.
Hellcase Cup #8
Hellcase Cup #8

Open Qualifier o čtyři sloty v hlavním turnaji přivítal čtyři stovky týmů, mezi kterými nechyběl ani solidní výčet českých a slovenských celků. Mezi nejlepších 16 se probojovaly hned tři, a to Team BRUTE vypadl pouze o kolo dříve po souboji proti SINNERS. Do TOP 16 se kromě nich dostali také Eclot Gaming a Enterprise Esports, oba ale přes osmifinále nepřešli. SINNERS oproti tomu dokázali porazit Lyngby Vikings i francouzský mix 123, díky čemuž na ně čekal vytoužený postup. Ten přišel krátce poté, co aktuální domácí jednička postoupila i do čtvrtého týdne #HomeSweetHome. Ve skupinové fázi najdeme mezi šestnáctkou vyvolených týmy od čtvrté světové desítky, jako jsou Sprout, SKADE nebo Endpoint, vítěze skupin doplní v play-off North, OG, Team Spirit a Virtus.pro.

Rozdělení prize poolu je následující:

  • 1. místo: 4 000 $ + 40 % z crowdfundingu
  • 2. místo: 2 000 $ + 20 % z crowdfundingu
  • 3. místo: 1 000 $ + 10 % z crowdfundingu
  • 4. místo: 1 000 $ + 8 % z crowdfundingu
  • 5.–6. místo: 500 $ + 6 % z crowdfundingu
  • 7.–8. místo: 500 $ + 5 % z crowdfundingu

UPDATE 7. května: Turnaj má již rozlosované skupiny a SINNERS se v té své utkají se třemi týmy ze světové TOP 50. Nejvýše nasazení jsou bulharští SKADE, kteří se kolem elitní padesátky drží už tři čtvrtě roku a aktuálně okupují 34. pozici, svůj nejvyšší peak. Pouze o pět příček níže bychom v žebříčku našli běloruskou Nemigu, jejíž jádro je na tom v posledním roce podobně jako SKADE. Třetím soupeřem je Team Secret, který SINNERS v posledních týdnech dvakrát potkali a díky výhře v play-off ESEA ligy se jejich ranku #45 lekat nyní nemusejí. Osmý HellCase Cup vypukne 18. května a jeho vítěze bychom měli poznat 28. června. Jelikož se skupiny hrají postupně, tak SINNERS do boje vstoupí 1. června, a na jejich zápasy se můžete těšit na našem Twitchi.

Rozlosování skupinové fáze:

  • Skupina A: Endpoint, S-Gaming, Team LDLC, Syman Gaming
  • Skupina B: Sprout, Team Excellency, Gambit Youngsters, pro100
  • Skupina C: SKADE, Nemiga, Team Secret, SINNERS
  • Skupina D: Winstrike, Hard Legion, Japaleno, NAVI Junior
Hellcase Cup #8: skupina C
  Bulharsko SKADE1         
 1. června 16:00   Česká republika SINNERS 0      
  Česká republika SINNERS2         
    2. června 19:00   Bělorusko Nemiga-   
  Evropa Team Secret0         
 1. června 19:00   Bělorusko Nemiga2      
  Bělorusko Nemiga2    3. června 19:00   Evropa Vítěz C6 
            
     Česká republika SINNERS0      
  Bulharsko SKADE2 3. června 16:00    Bulharsko SKADE-   
 2. června 16:00   Bulharsko SKADE2      
  Evropa Team Secret1         
Hellcase Cup #8
Zdroj: hltv.org
Štítky: Hellcase Cup, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.