Přejít k hlavnímu obsahu

#HomeSweetHome: SINNERS se nemají za co stydět, na postup to ale nestačilo

13. 5. 2020 | 20:44 Counter-Strike 2
Na zajímavý úspěch na evropské scéně nyní dosáhli čeští hráči ze SINNERS. Postoupit se jim totiž povedlo do turnaje ze série #HomeSweetHome a vyhrát můžou pořádnou porci peněz!
SINNERS
SINNERS

Karanténa stále trvá a co jiného než hraní PC her v ní lépe zabije čas? Přesně pro to je tu již prakticky od začátku dubna turnajová série nazvaná příznačně #HomeSweetHome. Ta se skládá z osmi samostatných turnajů, do nichž dostávají pozvánky vybrané týmy a další mají možnost zajistit si své místo skrze otevřenou kvalifikaci. Následně pak takto určených 16 účastníků bojuje v klasickém turnaji, který sám o sobě nabízí krásné prize money v hodnotě 40 000 dolarů – a to každý týden.

Slušná motivace vyhrát, nemyslíte? O celém turnaji vás nyní informujeme proto, že do jeho čtvrtého týdne totiž zvládli v otevřené kvalifikaci postoupit i čeští zástupci! Po skvělém výkonu v kvalifikaci si postup jako jedni ze dvou týmů zajistili SINNERS, kteří se budou snažit prorazit mezi přední evropské celky mimo elitní výkonnostní skupinu. Na své cestě dokázali porazit NAVI Youth, nebo ve finále o lepší seed tým Hard Legion.

Nejprve budou naši borci rozlosováni do jedné ze čtyř GSL skupin, z níž na ně, zvládnou-li si připsat dvě výhry, bude čekat postup do play-off. To už se hraje klasickým Single Elimination pavoukem a na jeho konci budou stát dva týmy s pořádnou porcí peněz. Vítěz si odnese 30 000 dolarů, poražený finalista zase 10 000. Vše by mělo odstartovat 12. května, zatím totiž nebyl odehrán ani turnaj pro týden číslo tři, a tak hráči ze SINNERS ani neznají své budoucí vyzyvatele. My ale věříme, že se na turnaj zvládnou perfektně připravit i tak a odejdou z něj o něco bohatší!

UPDATE 10. května: Rozlosování skupin je na světě a SINNERS si přesně po třech měsících opět zahrají proti Complexity, v tuto chvíli nejvýše nasazenému týmu turnaje. Česká jednička je oproti tomu jediným týmem tohoto týdne Home Sweet Home Cupu, který se v HLTV rankingu vůbec nenachází. Skupinu B doplňuje Team Secret, se kterými se SINNERS utkají i v Hellcase Cupu 8, a ruská Espada. Úvodní zápas proběhne 13. května.

UPDATE 13. května: To mohl být příběh! SINNERS senzační hrou udolali Complexity, i když v úvodním BO1 zápase nastříleli podstatně méně fragů. První mapa vyšla také proti týmu Secret, následoval parádní vstup i do druhé, kde už svítilo skóre 15:9. Čeští střelci ale mapu ukončit nedokázali a po prohraném prodloužení se nedokázali na té třetí vrátit do hry. Ztraceno vše ještě nebylo, nicméně BO3 série proti Complexity už byla po dlouhém dni až moc těžkým oříškem. Druhou mapu SINNERS dotáhli do prodloužení, k výhře už však nikoliv.

Skupina B
  Rusko Espada7      
 Středa 10:50   Evropa Team Secret2   
  Evropa Team Secret16      
    Středa 13.50   Evropa Team Secret 
  Evropa Complexity14      
 Středa 12:20   Česká republika SINNERS1   
  Česká republika SINNERS16      
         
     Česká republika SINNERS0   
  Rusko Espada1 Středa 20:50   Evropa Complexity 
 Středa 16:50   Evropa Complexity2   
  Evropa Complexity2      
miluju videohry a hlavně ligu legend