Přejít k hlavnímu obsahu

HenryG po neúspěšném angažmá opouští Cloud9 a dává si pauzu od CS:GO

6. 4. 2021 | 13:52 Counter-Strike 2
Před osmi měsíci se proslulý komentátor HenryG rozhodl pozastavit svou komentátorskou kariéru a dal se na dráhu generálního manažera CS:GO sekce v legendární organizaci Cloud9. Výsledky však nebyly ani zdaleka tak uspokojivé, jak se očekávalo a po rozpuštění celého týmu odchází i samotný HenryG.
HenryG
HenryG
Zdroj: Cloud9.gg

Henry "HenryG" Greer patřil mezi nejzvučnější komentátory všech dob CS:GO. Byla škoda přijít o tak výborného komentátora, ale o to víc se jeho fanoušci těšili, co dokáže udělat s umírající CS:GO sekcí Cloud9, která nedokázala navázat na svoji výhru ELEAGUE Majoru v roce 2018, díky neustálým změnám v sestavě. S celým projektem měl Henrymu pomoct Aleksandar "kassad" Trifunović. Ambice byly opravdu vysoké a všichni se nemohli dočkat, jaká sestava se legendární organizaci upíše.

Prvním oznámeným hráčem byl Alex "ALEX" McMeekin, který byl mimo dění od doby, co odešel z týmu Vitality. Dalším Britem v sestavě byl talentovaný William "mezii" Merriman z GamerLegion, kde hrál po boku Patrika "Zero" Žůdela. Hodně se taky očekávalo od další oznámené akvizice, což byl Özgür "woxic" Eker, který podával výborné výkony v roli hlavní snipera v mousesports, ale kvůli osobním problémům byl posazen na lavičku. Z předešlé sestavy to nejlépe střílelo Rickymu "floppy" Kemerymu, a proto si ho Cloud9 rozhodli ponechat v základní sestavě. Posledním dílem skládanky byl Patrick "es3tag" Hansen, coby nadějný Dán z Astralis.

Na papíře vypadala sestava velmi dobře, ovšem jako celistvý celek svým očekáváním nedostála a my jsme byli svědky rychlých změn. Jako první odešel kassad, který měl jiný pohled na hru než ALEX. Nejednalo se však o jedinou změnu, kterou Cloud9 udělalo a zanedlouho byl propuštěn woxic, na jehož místo usedl Erick "⁠Xeppaa⁠" Bach. Roli hlavního kouče týmu si pak vzal na starost Chris "⁠Elmapuddy⁠" Tebbit, který přišel krátce po předešlé akvizici. Jenže ani tyto změny v sestavě neměly kýžený efekt, a tak byly výsledky stále znepokojivé. Podepsalo se na nich také nedomyšlené rozdělení rolí v týmu, jelikož od propuštění woxica tým neměl hlavního snipera, a proto si tuto roli vyzkoušeli es3tag a ALEX, ale ani jeden z nich nedokázal podávat konzistentní výkony.

Po dvou měsících, co se sestava okolo ALEXE nedokázala dostat ze skupin v ESL Pro League 13, bylo oznámeno posazení všech hráčů na lavičku. Od té doby nebylo jasné, co se bude dít s HenryG, avšak netrvalo dlouho a na svém Twitteru informoval, že se s Cloud9 vydávají každý svou cestou. Dodal, že si momentálně dává pauzu od CS:GO, dokud nepřijde správná příležitost.

Zdroj: HLTV.org
Štítky: HenryG, Cloud9
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.