Přejít k hlavnímu obsahu

Hiro: Druhá divize německé scény je těžší než Hitpoint Masters

10. 7. 2019 | 00:03 League of Legends
Filip "Hiro" Nguyen je jedním z mnoha hráčů, kteří aktuálně působí v zahraničí, konkrétně v německém týmu GamerLegion, se kterým se mu bohužel nepodařilo kvalifikovat do nejdůležitější ligy - Premier Tour.
Hiro LEague of Legends
Hiro LEague of Legends

Tým má ale dobře nakročeno k postupu do první ligy ESL Meisterschaft a Hiro nyní pravidelně hraje také druhou divizi SINN League, ve které to ale pro GL nevychází dle plánů. V rozhovoru nám bývalý střelec eXtatus či Vikingekrig Esports odhalil, jak mu to v Německu vyhovuje a jak zatím tuto etapu své kariéry v zahraničí hodnotí.

Ahoj Hiro, co chybělo k postupu do nejdůležitější soutěže v Německu, tedy Premier Tour?

Ahoj, kvalifikace na Premier Tour se hrála typem zápasů bo1, ale původně se měla hrát "swiss" systémem. Jeden den před startem se vše zkomplikovalo a muselo se vše odehrát stylem bo1. Dostali jsme se do finále losers bracketu, kde jsme prohráli proti Panthers Gaming. Neřekl bych, že jsme prohráli, protože máme horší hráče, ale protože se nám to trochu zvrtlo v draftu a kouč nám vybral championy, které jsme původně ve scrimech nehráli.

V Německu hrajete ještě druhou divizi SINN League a ESL Meisterschaft. Vyhovuje ti, že se hraje více soutěží?

Určitě mi vyhovuje víc soutěží než jen jedna. V Německu je více lig a soutěží, protože si myslím, že úroveň DACH je velice vysoká a mají zde hodně silné hráče.

Velmi dobře se vašemu týmu zatím daří v druhé lize ESL Meisterschaft, kde se blížíte jistému postupu do letního splitu první ligy. Jak hodnotíš vaše výkony v této soutěži? 

V ESLM se teďka nacházíme na prvním místě, i když s trochu menšími potížemi. Pár her jsme ztratili kvůli nedostatečnému respektu a nebo jsme hry nebrali dost seriózně. Druhá divize německé scény je podle mého názoru těžší než Hitpoint Masters liga. Tenhle split jsou v lize jen 2 týmy, které by nás mohli sesadit dolů, ale oba týmy už jsme porazili 2:0.

Hiro LOL

O dost slabší výsledky má GamerLegion v druhé divizi SINN League, odkud určitě na nejvyšší úroveň nepostoupí. Čím to je?

Od prvního do pátého týdne hrál SINN ligu academy tým. Potom, co prohráli všechny zápasy, požádali o pomoc hlavní tým, aby GL z ligy nespadli. 

Jak se ti líbí na německé scéně a GamerLegion? Co jsou největší rozdíly oproti domácí scéně?

Na německé scéně jsem už hrál a teďka v ní hraju po druhý. Co se týče rozdílů Česka a Německa, tak v Německu je oproti Česku vše o hodně lepší, od hráčské kvality, přes organizaci turnajů, po zázemí.

Střetl ses už s nějakými silnými marksmany v Německu? Jak bys řekl že se ti daří po individuální stránce?

Setkal jsme se jen s pár botlanery, kteří si myslím, že nad ostatními vyčnívají. Jejich největší síla je určitě stabilní výkonnost. Rozhodně se těším do 1. ligy ESL Meisterschaft, jelikož každý tým má velice silné marksmany. Nejvíc se těším ale na krajana Carzzyho.

Díky za rozhovor Hiro, držíme palce do budoucna, ať se daří a jsme na tebe doma pyšní. Máš nějaký vzkaz pro fanoušky či čtenáře? 

Díky za všechnu podporu, kterou mi dáváte. I když moc nesdílím své zápasy, nebo, jak to se mnou je, vše se zlepší další sezónu, kde budu podávat více informací! Momentálně moc Facebook nepoužívám, používám Twitter, kde můžete sledovat, co se děje okolo mě.