Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint Masters: CZC.eSuba znovu obhajuje post domácí jedničky!

30. 3. 2020 | 01:36 League of Legends
Jarní sezóna Hitpoint Masters je u konce! Mistry česko-slovenské League of Legends scény se stávají hráči z týmu CZC.eSuba, kteří ve finále přehráli Cyber Gaming 3:1.
Hitpoint Masters 2020
Hitpoint Masters 2020

I přesto, že se play-off muselo odehrát jen v online režimu, diváci se dočkali skvělé podívané, na jejímž konci znovu na trůn usedla CZC.eSuba. Medaile si dále odnáší Cyber Gaming následovaní Sampi, které stoprocentně uvidíme i v další ligové sezóně. Pomyslnou bramborovou medaili si odnesli Inside Games, kteří si po boku Flayn a RAMS zahrají o místo v letním splitu v uzavřené kvalifikaci. Do play-off se nezvládli kvalifikovat Team Brute a Vikingekrig Esports, které si zahrají, stejně jako všichni ostatní, otevřené kvalifikace.


Finále:

ESubaLogo std.pngCZC.eSuba

3:1Cyber GamingCyber Gaminglogo std.png
 Česká republika RobocopTopWondro  Slovensko
 Česká republika JejkyJungleLylajn  Slovensko
 Česká republika RandomMidProker  Česká republika
 Česká republika DanyAD CarryPiOk  Slovensko
 Česká republika RufusSupportPitress  Česká republika

Shrnutí: Finálovou BO5 sérii sice eSubáci zvládli ovládnout, ale po první hře to rozhodně nijak skvostně nevypadalo. Wondro totiž zaúřadoval se svým Vladimirem a CG se dostali do vedení 1:0. I proto možná Jejky s Robocopem v každé následující hře právě Wondra co nejvíce zatlačili. V dalších hrách se eSubákům o dost lépe dařilo v brzké fázi hry a zvládli dosnowballovat k vítězství. I třetí hra ale nabídla velmi napínavou podívanou, jelikož šlo v podstatě o jízdu na horské dráze. Nakonec ale eSuba klíčové momenty zvládla a může se radovat z již devátého titulu v Hitpoint Masters.

O 3. místo:

Team Sampilogo std.pngTeam Sampi

3:0Inside GamesInside Gameslogo std.png
 Česká republika DreedyTopBadPie  Slovensko
 Česká republika VinxenJungleKocourek  Česká republika
 Česká republika DreadMidLachtan  Česká republika
 Česká republika OrdnoAD CarryDrop  Nizozemsko
 Česká republika VaskedSupportMafra  Portugalsko

Shrnutí: Zápas o třetí místo ovládli zcela jednoznačně hráči Sampi, kteří své organizaci zajistili ligový spot i v další sezóně. Hvězdou finále byl jednoznačně midař Sampi Jan "Dread" Hrbáč, který svůj skvělý výkon korunoval penta killem za LeBlanc. Mimo první hru, kdy IG vzdorovali do 31. minuty šlo o jednoznačnou záležitost, kdy si Sampi alespoň trochu zlepšili náladu po zklamání, které přišlo se ztrátou šancí na EU Masters.

Výsledky semifinále:

Team Sampilogo std.pngTeam Sampi

1:3Cyber GamingCyber Gaminglogo std.png
 Česká republika DreedyTopWondro  Slovensko
 Česká republika VinxenJungleLylajn  Slovensko
 Česká republika DreadMidProker  Česká republika
 Česká republika OrdnoAD CarryPiOk  Slovensko
 Česká republika VaskedSupportPitress  Česká republika

Shrnutí: V prvním semifinále jsme se dočkali velkého boje, který nakonec lépe zvládl tým Cyber Gaming, což je mírné překvapení. Sampi nezvládli dominovat v early game, jak tomu bylo v základní části a u týmu byla vidět jasná změna herního stylu. Opravdu výborný výkon podal midlaner Proker, který ukázal několik skvostných playů například za Akali či Vladimira a i v jediné prohrané hře si za Oriannu připsal skóre 7/2/7. Sampi ztráceli hlavně na botlane, kde se Ordnovi nedařilo tak, jako po boku Rufuse a nezvládl být takovým carry, jakým ho jeho tým potřeboval. Celkově však Cyber Gaming podali velmi slušný týmový výkon a pochvalu si jistě zaslouží i třeba Pitress nebo Wondro.


Inside Gameslogo std.pngInside Games

1:3CZC.eSubaESubaLogo std.png
 Slovensko BadPieTopRobocop  Česká republika
 Česká republika KocourekJungleJejky  Česká republika
 Česká republika LachtanMidRandom  Česká republika
 Nizozemsko DropAD CarryDany  Slovensko
 Portugalsko MafraSupportRufus  Česká republika

Shrnutí: Druhým finalistou se stal tým CZC.eSuba, který podle předpokladů zvládl porazit Inside Games 3:1. Měli jsme vidět poměrně pohlednou sérii, ve které oba týmy odehráli velmi slušné zápasy. Ve třetí hře sérii IG ještě zvládli prodloužit, a to hlavně díky Dropovi, který se svou Miss Fortune skvěle spolupracoval s Lachtanovou Oriannou. Ve zbytku série ale byla CZC.eSuba jasně lepším týmem, který ukázal svou nespornou kvalitu, a to jak individuální, tak týmovou. Skvěle se uvedl nový support eSuby Rufus, jenž si za tři výhry s Nautilusem zasloužil MVP ocenění. Trojice Robocop, Jejky a Random znovu podala výborný výkon a jen potvrdili, že aktuálně jednoznačně patří na špičku ve svých rolích. 


Před semifinále: Zejména první semifinálová série vzbuzuje obrovská očekávání a pravděpodobně půjde o ten vyrovnanější z dvojice duelů. Čistě na papíře to vypadá, že Sampi před play-off mírně oslabili, když přišli o supporta Rufuse a zbavili se junglera Lipánka. Na místo junglera se postaví Vinxen, který by mohl přinést herní chytrost, ale na druhou stranu by mohl ztrácet co se týče mechanik. Support Vasked rozhodně nepatří do starého železa, ale zřejmě existoval důvod, proč ho tým nahradil Rufusem. Proti Sampi navíc bude stát rozjetý kolos Cyber Gaming, který v prvním kole play-off zvládl porazit Flayn Esports 3:0. Kyborgy těsně před play-off posílili carry hráči PiOk a Proker, kteří zatím podávají famózní výkony. Sampi však jdou do zápasu připraveni a do karet jim bude hrát, že viděli své protihráče hrát před pouhým týdnem. Jen čas ale ukáže, zda Bronko zvládl úspěšně své soupeře přečíst. Dread s Dreedym konec konců patří k nejobávanějším solo-lanerům v CZSK a právě tahle dvojka by mohla nakonec Sampi přinést kýžený úspěch.

Druhé semifinále znamená souboj Inside Games a CZC.eSuby. Právě IG byli jediným týmem, který dokázal modrou krev v základní části porazit, a o to překvapivější bylo, když si je CZC.eSuba vybrala jako svého semifinálového soupeře. V barvách IG nejvíce zářil midlaner Lachtan, který minulý týden proti RAMS opět ukázal čistou hru a připsal si další cenu MVP. Proti Randomovi to ale nebude mít vůbec snadné a rozhodnout utkání by tak mohla třeba botlane, kde se utká cizinecká dvojka Drop + Mafra proti novopečeným eSubákům Danymu s Rufusem. Papírově velkou výhodu by měli mít Nightsharovi pěšáci na toplane a v jungli, jelikož Jejky s Robocopem vykazovali před play-off velkou formu a své oponenty by měli o úroveň převýšit.

League of Legends