Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč omylem navedl svou sestru, aby pojmenovala své dítě po Pokémonovi

11. 1. 2021 | 16:53 Všechny hry
Když čekáte přírůstek do rodiny, chcete, aby měl váš potomek to správné jméno. Jeho výběr je často proces na dlouho, plný rozhodování, a někdy i dohadování. Někteří lidé se při pojmenování inspirují svými oblíbenými hrami či seriály. Jedna žena takhle pojmenovala svého syna po vzácném Pokémonovi – ovšem zcela omylem.
Hráč omylem navedl svou sestru, aby pojmenovala své dítě po Pokémonovi
Hráč omylem navedl svou sestru, aby pojmenovala své dítě po Pokémonovi

O celý příběh se podělil uživatel „Bladehuraska“ na Redditu, konkrétně na subredditu „Today I Fu*ked Up“, kde lidé sdílí své historky, když se jim něco opravdu nepovede. Na Redditu se občas dají najít různé příběhy související s hrami, v souvislosti s platformou už jsme v minulosti psali, a to v případě otce, který smazal propracovaný Minecraft svět svého „neposlušného“ syna, nebo zamilovaného mladíka, který místo snubního prstenu své milé věnoval předmět ze hry a byl překvapený, že jeho dívka to zase tak moc neocenila. 

Uživatel, který sdílel zmíněný příběh, se pochlubil, že omylem navedl svou sestru, aby svého novorozeného syna pojmenovala po legendárním Pokémonovi z Pokémon Sword & Shield. Jeho synovec se tak jmenuje Zacian a jeho matka o souvislosti s Pokémony neměla ani tušení. A jak k této náhodě vůbec došlo? 

Uživatel cestoval se svojí rodinou, když přišla řeč na téma jména pro nový přírůstek do rodiny. Jeho mladší sestra a matka dítěte prohlásila, že chce, aby jméno bylo jedinečné a zároveň aby začínalo na písmeno „Z“. V tu chvíli se uživatel, který hrál hru na Switchi, pokoušel chytit onoho legendárního Pokémona, a tak v žertu zmínil právě Zaciana a prohlásil, že to v japonštině znamená „meč“, což není bohužel pravda. Nutno uznat, že oba dva požadavky toto jméno splňuje. Ačkoliv se jednalo jenom o vtip, matka dítěte se nakonec rozhodla pro toto jméno, aniž by znala jeho skutečný původ. Pravdu znal pouze samotný uživatel, jeho přítelkyně a starší sestra. 

Až do Vánoc se rozhodli o faktu pomlčet a chtěli malého synovce překvapit dárkem s tématikou Pokémonů. „Bladehuraska“ se v updatu pochlubil krátkým videem, v němž matce dítěte sdělil celou pravdu. Ta reagovala spíše na fakt, že příběh o tom, jak svého syna náhodou pojmenovala po legendárním Pokémonovi, se stal virálním – na Redditu nasbíral skoro 8 tisíc „upvotes“.     

Na jednu stranu v univerzu Pokémon najdeme plno jiných jmen, která by mohla být i horší než Zacian. Musíme však uznat, že se jedná skutečně o kuriózní událost. A co vy, pojmenovali byste své dítě po některém z Pokémonů či jiných herních a seriálových hrdinů, ať už plánovaně, nebo tak trochu omylem?  

Pojmenovali byste své dítě po herní či seriálové postavě?

Ano, jsou to zajímavá a originální jména
75% (3 hlasy)
Ne, dítě by mělo dostat klasické jméno
25% (1 hlas)
Celkem hlasů: 4
Štítky: Pokémon