Přejít k hlavnímu obsahu

Naštval se na přítelkyni, protože si ve Skyrimu vzala ženu. Na Redditu se příznivé reakce nedočkal

15. 7. 2020 | 11:00 Všechny hry
Před několika dny na populární subreddit Am I The Asshole přibyl další zajímavý příspěvek ze světa her. Pravděpodobně všichni víme, že ve Skyrimu si můžete určité NPC charaktery vzít. Takhle se jistý mladík naštval proto, že si jeho přítelkyně ve Skyrimu vzala ženu.
Skyrim
Skyrim

Pro ty, kdo neznají AITA subreddit, jedná se o subreddit s více než 2 miliony uživatelů. Uživatelé zde píšou své příspěvky, když si nejsou jistí, zda se zachovali nebo nezachovali jako podlí zmetci. Ostatní je pak soudí a v komentářích sdělují svůj rozsudek, zda autor příspěvku je nebo není parchant. O subredditu jsme se již v minulosti zmínili v souvislosti s rodičem, který smazal svému malému synovi jeho Minecraft svět proto, že si během karantény přispával.  

Příspěvek, jemuž se budeme věnovat dnes, získal menší ohlas, ale přesto nasbíral úctyhodných 1,3 tisíce komentářů předtím, než ho moderátoři uzamknuli. Autor příspěvek už stačil smazat, jeho původní podoba nicméně zůstala díky autobotům zachována. Autor v něm píše, že jemu i jeho přítelkyni, s níž během karantény žije, je plus mínus 20 let. Problém vidí v tom, že si jeho přítelkyně ve Skyrimu vzala ženský charakter, Seranu, a pochybuje o tom, zda je jeho přítelkyni skutečně líbí muži, jelikož pro možnost sňatku se Seranou je třeba nainstalovat speciální mód. 

Serana

Serana, zmíněné NPC.

Mladík svou přítelkyni podezírá, že před ním něco skrývá. Když se pídil po důvodu, proč si jeho drahá vybrala právě Seranu, odvětila, že je pro ni Serana nejzajímavější postava. Vzápětí ho ujistila, že je skutečně heterosexuální a že je to jenom videohra, takže na tom nezáleží. To ale příteli nestačilo, hlavně proto, že si nedokáže sám sebe představit, že by si ve videohře vzal chlapa. 

„Zeptal jsem se jí, jestli by nemohla zkusit najít „rozvodový mód“ a vzít si někoho jiného, a ona se mi vysmála. Nelíbí se mi, že nebere ohled na mé pocity,“ zakončuje autor a dodává otázku, zda se tedy zachoval jako hajzl v této situaci.

Odpověď na sebe nedala dlouho čekat. Jeden z komentujících milého přítele požádal o doplnění informací: „Buďto jsi neuvěřitelně nejistý anebo extrémně homofóbní. Co z toho?“

Další uživatel se pokusil poukázat, že mezi skutečným životem a tím, co se děje ve videohrách, je přece jen rozdíl: „Jednou jsem měl v The Sims 23 dětí. Sám nechci 23 dětí. Vidíš, jak to funguje?“ V jiném komentáři zase jeho tvůrce podotknul, že videohry jsou jenom zábava a že také sám není sériovým vrahem jen proto, že zabíjí NPC v GTA V. Podle autorových komentářů však úplně nepochopil, co se mu ostatní snažili říct, ačkoliv sám zmínil, že on i jeho přítelkyně jsou oba vášniví hráči. 

Je tedy trochu zvláštní, jak se pohoršil nad tím, koho si postava jeho přítelkyně ve Skyrimu vzala, neboť v žánru RPG her, jako je právě i Skyrim, není žádnou výjimkou, že hráč hraje za postavu opačného pohlaví, může se vdát nebo oženit za koho chce apod. Co si o situaci myslíte vy? Byli byste také tak rozčilení, kdyby si vaše přítelkyně nebo přítel vzal/a ve Skyrimu NPC stejného pohlaví? 

Vadilo by vám, kdyby si přítel/přítelkyně ve hře vzal/a osobu opačného pohlaví?

Ano, je to nepředstavitelné i v herní realitě
33% (1 hlas)
Je to naprosto vpořádku
67% (2 hlasy)
Celkem hlasů: 3
Štítky: Reddit