Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč Valorantu vytvořil model zbraně Phantom na 3D tiskárně

13. 4. 2021 | 08:06 VALORANT
Zbraně jsou nedílnou součástí každé pořádné střílečky a Valorant není žádnou výjimkou. Uživatel Redditu Tinch0n se nejspíš právě proto rozhodl převést virtuální zbraně pomocí jeho 3D tiskárny i do reality a výsledek rozhodně stojí za to.
Phantom
Phantom
Zdroj: Tinch0n

Phantom je jednou z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších zbraní ve Valorantu společně s Vandalem a Operatorem, není tak divu, že si Tinch0n vybral pro svou první práci právě Phantom. Celá výroba modelu v měřítku 1:1 včetně tisku na 3D tiskárně, barvení a dodělávání těch nejmenších detailů mu zabrala přes 50 hodin, finální verze podle toho ale taky tak vypadá. Při bližším pohledu můžete vidět, že vyrobená zbraň je s tou ve hře naprosto identická, najít na ní tak na levé straně můžeme i typický řetízek Gun Buddy. Kromě samotné zbraně Tinch0n vyrobil i nožík šampiona Jett a barevný granát Raze. 

Celou výrobu Tinch0n zaznamenal na video, které si můžete pustit níže. Potom, co video na Redditu sklidilo tisíce upvotů i obdiv od některých zaměstnanců Riot Games, slíbil autor pokračování ve výrobě podobných replik. Jako další nás podle něj čeká Turret šampiona Killjoy nebo zbraň Vandal. V budoucnosti nás ale možná čekají i věci z jiných her, než je Valorant, dočkat bychom se tak mohli například obouručních mečů ze série Final Fantasy nebo některé zbraně z Halo.

Pokud náhodou vy nebo vaši známí máte 3D tiskárnu doma, hrubý model Phantoma si můžete vytisknout také. Všechny soubory jsou díky uživateli domco_92 dostupné na Redditu zcela zdarma primárně pro Valorant cosplayery, použít je ale mohou i běžní fanoušci, kteří by prostě chtěli mít jejich oblíbenou zbraň vystavenou doma na poličce.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: cosplay, 3d tisk
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.