Přejít k hlavnímu obsahu

Hráčka AXX s týmem Blaze porazila vicemistry světa v otevřené kvalifikaci

13. 2. 2020 | 21:05 Dota 2
Kvůli epidemii koronaviru se čínské kvalifikace posunuly, a proto jsme se výsledků dočkali až nyní. PSG.LGD opět zklamali všechny své fanoušky, když se nedokázali dostat ani do uzavřené kvalifikace na další Major. Začínají mít vážné problémy, jelikož dosud nemají jediný DPC bod a jejich účast na The International je ve vážném ohrožení.
Maybe
Maybe

Nedávné výměny hráčů mezi PSG.LGD a CDEC měly ukončit několik měsíců trvající agónii dříve nejobávanějšího čínského týmu. Stal se však pravý opak, a agónie LGD Gaming se prohloubila při finále otevřené kvalifikace proti zcela neznámému týmu Blaze. Tento celek byl složen doslova za pět minut dvanáct, ovšem to na něm není to nejzajímavější. V týmu totiž po boku spoluhráčů z týmu Blaze hraje i streamerka s přezdívkou AXX.

Jak je zřejmé z twitterového příspěvku, který zveřejnilo vedení PSG.LGD, tým tuto prohru rozhodně nebere na lehkou váhu. Oznámili totiž, že je čekají mnohé interní změny a to jak v oblasti rozvoje hráčů samotných, tak rozvoje týmu jako takového. V rámci "good manners" kódu také pogratulovali vítězům a popřáli jim štěstí do budoucna. Otázkou je, jak dlouhé působení v turnaji bude celek po boku úspěšné streamerky mít.

Bi “Axx” Xia se díky vítězství nad LGD Gaming stala teprve druhou ženou, které se kdy podařilo projít otevřenými kvalifikacemi na Major. Tou první byla Marielle "Layla" Louise hrající za tým Wheel Wreck While Whistling, jež se probojovala do uzavřené kvalifikace na kyjevský Major v roce 2017. Obě ženy by mohly by být vzorem pro další hráčky, které váhají, zda mají začít s Dotou na profesionální úrovni.

Jestli tým Blaze předvede další zázraky a probojuje se až do Ameriky se dozvíme už brzy. Sestřih zajímavého zápasu, kde byl mimo jiné vybrán i Meepo, můžete zhlédnout na videu níže.

pzchallenge