Přejít k hlavnímu obsahu

COOL liga: Inside Games těsně poráží Entropiq, a zakončují tak 5. kolo

16. 5. 2020 | 20:52 Hearthstone
Více jak polovina naší HS COOL ligy už je za námi! Tato sobota přinese již její páté kolo, po kterém už by měla podoba blížícího se play-off začínat nabírat jasné kontury.
HS, harmonogram
HS, harmonogram

Již více jak čtyři týdny můžete sledovat souboje těch nejlepších česko-slovenských (a také jednoho španělského) hráčů v naší týmové Hearthstone COOL lize. To znamená, že tato sobota přinese už páté kolo! V něm se opět můžeme těšit na čtyři zajímavé zápasy, ve kterých už půjde o hodně. Mimo prvních eEriness totiž nemá vlastně nikdo postup do play-off jasný, a tak musí i tentokrát opravdu zabojovat. Kdo si nakonec opravdu odnese body? Zjistíme dnes od 16:00 na streamu, kde navíc vše svým komentářem doprovodí dvojice Pandapple & RybkaPipka.

Tabulka před 5. kolem soutěže
#Název týmuVP+/-B
1.eEriness401012
2.CZC.eSuba3149
2.Gifted Gaming3149
4.Inside Games3119
5.Entropiq2206
6.nEophyte13-73
7.Absolute Legends04-70
7.Inaequalis04-70
eErinessvs.CZC.eSuba

Zukys  Česká republika
Bende  Česká republika
Sajmonak  Česká republika
Hazarder  Česká republika

Mage
Warlock
Rogue
Paladin
Druid

1:3

Rogue
Hunter
Mage
Priest
Shaman

 Česká republika PoweR
 Česká republika Vlčák77
 Česká republika ecoo
 Česká republika Scruffy

Lepší start pátého kola jsme si snad ani nemohli přát! Na úvod se totiž ihned představí aktuálně první tým z eEriness, kterého zase vyzvou nejen přední papíroví favorité, ale také průběžně děleně druhý tým, tedy eSuba. Toto utkání je sice na jednu stranu méně zajímavé než ta ostatní v tom, že v něm bojuje tým s prakticky naprosto jasným postupovým místem a celek, jemuž k postupu rovněž moc nechybí, na druhou stranu bychom měli vidět ten nejlepší možný Hearthstone. A kdo si z něj odnese body? To lze tipovati jen těžko, silou sestav bychom sice řekli spíše eSubu, eE ale na druhou stranu jasně ukazují, že jsou ve formě. Proti nim jsou ale i matchupy, které lehce favorizují PoweRa a spol. I s výrazně více nepříjemnými statistikami si ale eEriness už zvládli poradit, a jasno tak budeme mít opravdu až po samotné hře.

Absolute Legendsvs.Gifted Gaming

Vanik  Česká republika
Valdaboy  Česká republika
Jarla  Česká republika
Vejvyk  Česká republika

Shaman
Druid
Rogue
Mage
Paladin

0:3

Rogue
Paladin
Mage
Warlock
Shaman

 Česká republika CptBoatsNHoes
 Slovensko Benko
 Španělsko Pepe
 Česká republika Kapr

Druhý zápas rovněž nabídne souboj průběžně děleně druhého celku, jemuž s devíti body a pěkným skóre k postupu daleko nechybí, a týmu, co už vlastně nemá o co hrát. Tentokrát ale z naprosto opačného důvodu, Absolute Legends, kteří budou soupeři velice dobře hrajících Gifted Gaming, totiž po čtyřech kolech stojí bez jediné výhry prakticky bez šance na postup na děleném poslední místě. Na druhou stranu, GG stále nějaké body ještě potřebují a AL si zase nejspíše chtějí napravit pověst, a zápas bychom tak vypuštěný neměli očekávat ani z jedné strany. Bohužel, samotné utkání podle analytických čísel nebude žádné drama. Důvod? Snad nejhůře zvládnutá pick/ban a deckbuilding fáze v historii ze strany AL, která jim dává pouze neskutečných 7 % na výhru. Vzhledem k nepříliš velké odzkoušenosti jejich decků se ale procenta mohou mírně různit, a jakousi šanci tak mají. Nutno ale uznat, že pokud by i takhle zvládli vyhrát, půjde bez debaty o nejšílenější věc letošní COOL ligy, ne-li její celkové historie.

Inside Gamesvs.Entropiq 

 Heki  Česká republika
Martim  Slovensko
Jobsad  Česká republika
Norwis  Česká republika

Warlock
Rogue
Druid
Priest
Paladin

3:2

Mage
Paladin
Rogue
Warlock
Druid

 Česká republika Faeli
 Česká republika Naruto21
 Česká republika Onekrigg
 Česká republika En1gma

Naše vysílání uzavře pro páté kolo souboj, ve kterém půjde opravdu o hodně. Proti sobě se totiž postaví dvě velice silné sestavy, totiž ty reprezentující Inside Games a Entropiq. Navzdory své solidní papírové podobě jim ale s devíti, resp. šesti u Faeliho a spol. body patří pouze 4. a 5. místo, a oba týmy tudíž potřebují zaskórovat. Kdo k tomu má blíže? Vzhledem k výrazně lépe zvládnuté pick/ban fázi Entropiq, kterým naši analytici dávají bezmála 60 % na výhru.

Inaequalisvs.nEophyte

Bpedack  Česká republika
Shaolin  Česká republika
Hydo  Česká republika
majsssster  Slovensko

Mage
Rogue
Druid
Paladin
Priest

Mimo stream

Warlock
Druid
Shaman
Hunter
Paladin

 Česká republika Eratrion
 Česká republika StrawMan
 Česká republika Siki
 Česká republika Cocon

Bez diváků budou tentokrát o zisk bodů usilovat Inaequalis, tedy tým aktuálně stojící na děleném posledním místě bez prakticky žádné šance na postup do play-off, a nEophyte. Ti na tom sice tak špatně nejsou, se třemi body a průběžným 6. místem sice postoupit stále můžou, pro to by ale teď opravdu potřebovali zabodovat. Povede se jim to? To samozřejmě ukáže až samotný zápas, před ním lze ale tipovat, že spíše ano. Síla jejich sestavy se s tou Inae dá minimálně srovnávat a co se týče matchupů, u nich mají dokonce lehce navrch, naši analytici jim totiž na výhru dávají zhruba 55% šancí.

Štítky: COOL HS liga
miluju videohry a hlavně ligu legend