Přejít k hlavnímu obsahu

Analýza 5. kola HS COOL ligy

15. 5. 2020 | 21:28 Hearthstone
Dostali jsme se do kritické fáze ligy, kdy se rozhoduje o postupujících do vyřazovacích bitev.
COOL liga 2020
COOL liga 2020
cool liga

Tým eEriness by se skóre čtyřmi výhrami měl cítit už poměrně v klidu. Největší souboj o další tři postupová místa svedou týmy na druhé až páté pozici, které momentálně mají dvě nebo tři výhry. S jednou výhrou budou mít už obtížnou cestu hráči nEophyte, a bez šancí na play off jsou Inaequalis a Absolute Legends, které si zatím nepřipsali ani jedno vítězství. A právě Absolute Legends si s vědomím toho, že už nemůžou postoupit připravili 10 velmi netradičních balíčků, se kterými se budou snažit čelit meta deckům. Doufejme jen, že jejich rozhodnutí neporuší integritu ligy a předvedou, že i s takovým výběrem decklistů se dá vyhrávat.

U všech ostatních týmů můžeme sledovat trend úplně opačný. Hráči se drží osvědčených balíků a strategií a nehodlají riskovat experimentováním. Snad jen Entropiq se trochu vymyká a přináší decky, které se jen tak nevidí, o jejich Warlock decku si povíme níže a jejich velmi zajímavý Mage deck rozhodně také stojí za povšimnutí, navíc je oba zítra uvidíme v akci. Kompletní seznam balíčků naleznete zde. 

cool liga
hs cool liga

Dva balíčky, na které se podíváme zblízka jsou Warlock od Entropiq a Highlander Mage od Gifted Gaming.

mčr mobile

Lackey Galakrond Warlock
Po minulém kole nám došlo mnoho zpráv a dotazů ohledně Warlock decku, který zvolil tým Entropiq, Proto jsme se rozhodli vám vyhovět a podívat se na zoubek balíku, se kterým se jim jako s jediným podařilo vyhrát hru v zápase proti eEriness. 
Základ decku tvoří klasický set karet okolo hero karty Galakronda. Ten je samozřejmě podporovaný kartami, které se starají o ničení soupeřova boardu, tedy Plague of Flames, Dark Skies a Crazed Netherwing. Čím se tento balík odlišuje od klasických verzí je jedna z nejkontroverznějších karet na současné metě Scrap Imp a karty, které se točí kolem generování lackeys, tedy Sinister Deal a EVIL Genius. Vešel se dokonce Dark Pharaoh Tekahn, který z původně neškodných lackeys dělá 4/4 miniony, kteří soupeři už dělají značné potíže. Jak původní autor decku BoarControl, tak Faeli s ním měli na ladderu dobré výsledky, takže určitě doporučujeme ho vyzkoušet. A pokud byste si nebyli jistí, jak ho hrát, tak neváhejte a dorazte se podívat na zápas týmu Entropiq proti Inside Games na streamu, kde by se měl čtvrté hře čelit Priest balíčku od IG.
Kód: AAECAaPDAwijAcUExAiCpQPrrAPjtAPmvgPxvwMLiJ0D+qQDvaYDnakD5awD6KwD6qwD7KwD/q4Dqq8Dx7kDAA==

Highlander Mage
Highlander Mage je jedním z posledním meta balíků, o kterých jsme se dosud nebavili. Využívá karet, v tomto případě Zephrys, Dragonqueen Alexstrasza a Reno the Relicologist, které vyžadují, abyste měli v balíčku pouze jednu kopii každé karty výměnou za velmi silný efekt, který často může rozhodnout hru ve váš prospěch. Kromě nich je balíček zejména zaměřený na kontrolu boardu a karty, kterými se snaží ubránit agresivním balíčkům. Můžeme tedy počítat s freeze kartami, miniony s tauntem a kartami s dragon synergií. Z nich jsou nejzajímavější kromě už zmíněn Dragonqueen Alexstraszy ještě Malygos, Aspect of Magic, který discoveruje velmi silný spell, a Dragoncaster, který umožňuje zahrát drahý spell dřív, než byste správně měli. Drahé spelly o kterých mluvíme jsou Deep Freeze, Power of Creation a Puzzle Box of Yogg-Saron, který často slouží jako poslední záchrana a karta, která vám může sama o sobě vyhrát nebo prohrát hru. Rozhodněte sami, jestli je to pro vás zábava nebo ne. :-) Balík uvidíme v akci ve třetí hře Gifted Gaming vs. Absolute Legends.
Kód: AAECAf0EHooByQOrBMUEywSNCIOWA5aaA5+bA6CbA4qeA6GhA8KhA/yjA4ukA5KkA/KlA4SnA/qsA+yvA/CvA5GxA4S2A4y2A+G2A8O4A427A9y+A+a+A97EAwAA
 

cool liga

CZC.eSuba vs. eEriness
Podle matchupů to vypadá, že lehce navrch by měla mít eSuba, ale hráči eEriness už několikrát dokázali, že jejich hry se podle procent neřídí a vždy zápas urvali na svou stranu. Uvidíme, zda jejich série skončí tento týden.

Gifted Gaming vs. Absolute Legends
Výběr balíčků ze strany Absolute Legends dává velmi vysokou šanci jejich soupeřům. Jako jediná šance se zdá být, že se jim podaří rychle vyrampit za druida a doufat ve smolnou ruku pro soupeře v další hře z prvních čtyř. Pokud by se dostali až do páté hry, mohli by mít šanci na vítězství. To se ale zdá vysoce nepravděpodobné.

Inside Games vs. Entropiq
Entropiq soupeře zaskočili svým Mage balíčkem, kterým se snažili cílit na některý z balíčků, který hraje spoustu malých minionů na board. Přesně tím je Zoo Warlock v první hře, a díky tomuto matchupu by v zápase měli být Entropiq favority, protože zbylé hry jsou poměrně vyrovnané.

Inaequalis vs. nEophyte
I když má tým Inaequalis stejné skóre jako Absolute Legends a nemá už možnost postoupit do play off, postavili kvalitní lineup a ani jejich picky neznačí, že by se ve zbytku ligy nechtěli snažit a dávat výhry soupeřům zadarmo. I tak mají ale po pick/ban fázi lehce navrch tým nEophyte. Není to sice rozhodující výhoda, ale v karetních hrách se počítá každé procento.

To je pro dnešní analýzu vše a budeme se na všechny těšit zítra v 16:00 na streamu.
 

Štítky: COOL HS liga