Přejít k hlavnímu obsahu

Exkluzivní videorozhovor s dvojnásobným šampionem IEM Katowice, Roguem z Jižní Koreje

17. 3. 2020 | 19:30 StarCraft 2
Dozvuky z Polska dva týdny po Intel Extreme Masters? Tentokrát tu pro vás máme sice krátkou, ale opravdovou exkluzivitu, konkrétně rozhovor s Roguem z Jižní Koreje, který se letos stal dvojnásobným šampionem ve StarCraftu 2.
IEM Katowice 2020: Rogue
IEM Katowice 2020: Rogue

Proč je rasa Zergů tak přehnaně silná?

Nemyslím si, že je Zerg až tak moc OP. Protoss je podle mě daleko víc overpowered, i když jsem proti němu v posledním zápase turnaje zvítězil. Pozice OP rasy není tak jednoznačně vytesaná do kamene, proto to teď dopadlo zrovna takhle. Pokud bych ale udělal některá rozhodnutí v tom zápase jinak, mohlo to pro mě dopadnout hodně špatně.

Tvoje poslední velká vítězství jsou v ZvP match-upu, jak to?

Nejsem v ZvP zase tolik sebejistý, protože je velmi snadné prohrát proti hráčům rasy Protossů, což může v podstatě potvrdit i Serral.

V play-off jsi porazil Darka, Maru a Zesta. Který zápas byl nejtěžší?

Největší výzvou z těchto tří byl pro mě zápas proti Maruovi, protože rozdíl ve skillu mezi námi dvěma byl ten nejmenší.

Jsi rád, že ses ve finále potkal se Zestem a ne se Serralem?

Ano, vyšlo mi to hezky, že jsem se mohl ve finále utkat se Zestem. Souboj proti Serralovi by pro mě byl o hodně složitější.

Do her jsi šel hodně rychle a agresivně, čekal jsi je tak krátké?

Nebyl jsem přesvědčený, že vyhraju, ale co jsem moc dobře věděl, tak že Zest hraje rád agresivně a zápasy budou končit rychle. Nevěděl jsem však, jestli z toho bude výhra nebo ne.

Co pro tebe znamená stát se prvním dvojnásobným šampionem IEM Katowice?

Jsem opravdu šťastný, že se mi to podruhé povedlo. V budoucnu bude opravdu těžké tohle zopakovat, ale určitě bych se o to rád pokusil.

IEM Katowice 2020: Rogue
Štítky: IEM Katowice, Rogue
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.