Přejít k hlavnímu obsahu

IeSF Mistrovství světa: Česká reprezentace vyhrává evropskou kvalifikaci a postupuje jako 1. seed

22. 11. 2020 | 23:01 Dota 2
Koncem září jsme pořádali národní kvalifikaci na 12. IeSF Mistrovství světa od Mezinárodní esportové federace, které letos bylo naplánováno do Izraele. Evropská kvalifikace však probíhá už tento víkend a reprezentace se potřebují umístit mezi třemi nejlepšími. Slovensko první hrací den nepřežilo, Česko je však stále ve hře.
IeSF Mistrovství světa
IeSF Mistrovství světa

V loňském roce byl PLAYzone součástí výpravy do jihokorejského Soulu, kde český Dota 2 výběr klepal na bránu vyřazovací části o čtyřech nejlepších reprezentacích světa. Letos je potřeba nejprve uspět v evropském finále, které se odehrává o víkendu 21. a 22. listopadu. Šestnáct národů hraje o pouhé tři sloty, což vám může přijít málo, ale všechny ostatní regiony mají pouze jeden. Prozatímními kvalifikanty jsou reprezentace Kazachstánu, Nepálu, Vietnamu a Namibie, a kromě Evropy hledá svého zástupce ještě východní Asie, Jižní Amerika a Severní + Střední Amerika. Už jen postup mezi tuto desítku znamená velkou šanci na úspěch, tedy na medaili.

Českou republiku v letošním roce reprezentuje kompletní tým Hippomaniacs, který ve finále kvalifikace přemohl eSubu. Z loňské sestavy se ve výběru nachází pouze Mambos, jehož nyní doplňuje silné kvarteto CURRY, Tipek, Muf a Sehny. Mezi šestnácti evropskými národními výběry najdeme také Slovensko ve složení SlaweE, gaulteezy, Yellow Panda, Miško a Lukyno. Loni byla konkurence na IeSF Mistrovství světa celkem silná a našla se i řada známých hráčů, letos je to ale úplně jiné. Hippomaniacs jsou skoro jediní, kdo má například profily na Liquipedii, takže o soupeřích toho není tolik známo. Také za obhájce ze Švédska nastoupila zcela jiná pětice.

Všichni účastníci bylo nalosováni do čtyř supiny po čtyřech, kde se utkal každý s každým. Právě Slovensko po úvodní výhře nad Bosnou a Hercegovinou nestačilo na Nizozemsko a Finsko a v turnaji končí. Česko oproti tomu zvládlo duel s Norskem a Lucemburskem, takže prohra s Belgií znamenala pouze horší nasazení do následného pavouka, kde se bude hrát v neděli o všechno. Play-off startuje v 16:00 a sledovat jej můžete na živém streamu s komentářem Cechiho. Česká republika potřebuje pro úspěch zvládnout úvodní duel a následně vyhrát jeden ze dvou následujících. Hraje se totiž SE pavoukem a na globální finále postupují pouze nejlepší tři.

IeSF Mistrovství světa: Evropská kvalifikace
  Izrael Izrael0         
 Neděle 16:00   Česká republika Česká republika1      
  Česká republika Česká republika1         
    Neděle 17:15   Česká republika Česká republika1   
  Finsko Finsko1         
 Neděle 16:00   Finsko Finsko0      
  Švédsko Švédsko0         
       Neděle 20:00   Česká republika Česká republika 
  Belgie Belgie0         
 Neděle 16:00   Srbsko Srbsko1      
  Srbsko Srbsko1         
    Neděle 18:30   Srbsko Srbsko0   
  Turecko Turecko1         
 Neděle 16:00   Turecko Turecko0      
  Nizozemsko Nizozemsko0     Finsko Finsko0   
       Neděle 21:15   Turecko Turecko 
        Turecko Turecko2   
Štítky: IESF, Hippomaniacs
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.