Přejít k hlavnímu obsahu

Ikona americké scény se loučí s Genesis

26. 11. 2019 | 02:42 PUBG: Battlegrounds
Americká PUBG scéna přichází o možná největší jméno současnosti. Kompetitivní hráč a oblíbený streamer v jedné osobě, Kaymind, končí v týmu Genesis. Není totiž žádným tajemstvím, že chystá přesunout do Evropy, protože jeho přítelkyně žije ve Francii. Spolu s tím ale má i otevřenější možnosti pro své angažmá.
Genesis @ PGC 2019
Genesis @ PGC 2019

Thierry 'Kaymind' Kaltenback na scéně začal působit už v roce 2017, později jeho tým DUEL nabrali NRG Esports. Nedokázali se však o parník kvalifikovat na loňský světový šampionát a Kaymind vzal nabídku dát dohromady novou sestavu Cloud9. Její jádro se vykrystalizovalo už v loňském roce, pouze hwinn čtveřici doplnil letos. Ještě koncem roku vyhráli Fall Invitational 2018 a mluvilo se o nich jako o předním týmu světa.

Vznik National PUBG League hrál Cloud9 do karet, na americké scéně patřili dlouhodobě k tomu nejlepšímu. Dvakrát se umístili na druhém místě za Tempo Storm a zahráli si na FACEIT Global Summitu. Organizaci to však bylo málo a propuštění elitního týmu je jedním z hlavních bodů úpadku PUBG v Severní Americe. Sezónu celý tým dohrál pod názvem Genesis a na šampionátu ji zakončil sympatickým devátým místem.

Mezi dohráním NPL a konáním PGC se Kaymind opět přesunul do Francie za svou přítelkyní a čím dál více se začalo hovořit o tom, že se po světovém šampionátu s Genesis a celou americkou scénou rozloučí a zakotví v Evropě. Jednak by mohl naplno žít se svou polovičkou, no a taky by se mohl uchytit v jednom z nejlepších týmů světa. Tento čas nyní nastal a nejoblíbenější americký kompetitivní hráč po konci Shrouda míří do Evropy, kde by měl absolvovat tryout(y) v nespecifikovaných týmech. Amerika tímto přichází o svou ikonu, tým Genesis o svou hlavní tvář. Nejvíce ze všeho jsme ale v očekávání, u koho by mechanicky zdatný hráč mohl  zakotvit.

Genesis dosud působili v tomto složení:

 Kanada Thierry 'Kaymind' Kaltenback
 Spojené státy americké Benjamin 'Nerf' Wheeler
 Filipíny Magno 'Pr0phie' Ramos
 Spojené státy americké Hunter 'hwinn' Winn

Štítky: Genesis, Kaymind
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.