Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bude probíhat sbírání bodů u týmových her MČR 2020?

Tohle pondělí jsme oznámili detaily jubilejního desátého ročníku Mistrovství České republiky v počítačových hrách, nyní před prvními online turnaji však zbývá doplnit informace o tom, jak přesně bude sbírání bodů u týmových her CS:GO a PUBG probíhat.
MČR 2020
MČR 2020

Hlavní informací číslo jedna je MČR klasifikace nasazená v ostrém provozu, což znamená, že letos už žádné externí tabulky – vše bude probíhat přímo v prostředí webu. V rámci online turnajů je však potřeba, aby každý tým byl registrován v bodovaném turnaji jako TRVALÝ TÝM, systém jej jinak nerozezná a žádné MČR body mu uděleny nebudou. Součástí trvalého týmu může být vyšší počet hráčů, získané body se však budou dělit pouze mezi ty, kteří budou při registraci do daného turnaje zvoleni jako účastníci.

  • Aktuální pořadí najdete od prvního odehraného turnaje na této stránce

Je však nutné zmínit, že MČR klasifikace v tento moment ještě není stoprocentně finální a programuje se například správná podoba vlastnictví slotů organizací. O těchto postupných krocích budeme hráče informovat, důležité však je, že pro základní fungování je MČR klasifikace před prvními kvalifikační turnaji připravena. V případě jakýchkoliv otázek, zpětné vazby či nahlášení bugů se obraťte na hlavní administrátory daných her:

Co se týče samotných pravidel, které jsme prezentovali v oznamovacím článku nové sezóny, tak ty zůstaly v jádru věci zachovány z loňské sezóny. Stále tedy platí, že celkové konto každému týmu tvoří body týmu a body všech hráčů, kteří jsou jeho součástí. V každém turnaji se získané body (například 200) dělí 50 procenty mezi konto týmu (například 100) a zbylými 50 procenty mezi konta všech účastníků daného turnaje (například 100 děleno 5, každý hráč si připisuje 20). Nezapomínejte také na to, že již byly oznámeny termíny přestupových období – kdo trvalý tým, neboli MČR slot, opustí mimo tato období, přijde o celé své hráčské konto, jehož polovina propadne týmu a polovina úplně. Pokud naopak hráč odejde z MČR slotu během přestupového období, odnáší si všechny své hráčské body a může se buď přidat jinam, nebo se stát volným hráčem.

Přestupové termíny v CS:GO:

  • 22. až 28. dubna
  • 17. až 24. června
  • 5. až 11. srpna
  • 23. až 29. září

Přestupové termíny v PUBG:

  • 15. až 21. dubna
  • 3. až 9. června
  • 15. až 21. července
  • 26. srpna až 1. září

Nově jsme přímo do našeho turnajového systému doplnili možnost hostování, pro které vznikla speciální kolonka "host v turnaji". Pokud budete mít problém s jeho přidáním potíže, vždy kontaktujte admin tým a ten to udělá za vás. Pro všechny ostatní náležitosti spojené s MČR turnaji doporučujeme si před účastí či vznikem trvalého týmu důkladně prostudovat pravidla kvalifikačního cyklu MČR 2020, která v plném znění najdete zde.

Nezapomeňte se registrovat do úvodních turnajů letošního roku, přejeme hodně štěstí ve sbírání bodů!

Štítky: MČR, MČR 2020
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.