Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dopadla 34. sezóna ESEA lig pro CZ/SK týmy? SINNERS berou jako jediní prize money

31. 7. 2020 | 13:22 Counter-Strike 2
Další sezóna nejznámější dlouhodobé soutěže ESEA je napříč všemi divizemi takřka u konce. Jednotlivá vyvrcholení sice jsou teprve před námi, pro české a slovenské hráče už jsou ale boje u konce. Zástupce jsme měli hned ve třech různých divizích, tak si pojďme projít jejich tažení.
SINNERS
SINNERS

Advanced – 15 000 $

Nejvyšší otevřenou divizí je Mountain Dew League, kde hraje Patrik 'Zero' Žúdel. Ten se ale nedostal do play-off, proto začneme přímo česko-slovenskými týmy, které nechyběly v divizi Advanced, hned pod MDL.

V této soutěži se nachází Team BRUTE, Eclot Gaming a CZC.eSuba. Do play-off to ale v 34. sezóně dotáhl jen první jmenovaný, zbylé dva se díky skóre 7-9 alespoň udrželi v této divizi a nesestupují. Do vyřazovacích bojů postupovalo z 57 účastníků nejlepších 16, k čemuž ECLOT i eSubě chyběly tři výhry. Oproti tomu BRUTE uhráli parádních 11 výher a do play-off šli z 8. místa. Sezónu však museli dohrávat s Ajttem i capseNem, což znamenalo ne úplně ideální souhru, jelikož oba již v týmu nepůsobí. V prvním zápase dostali BRUTE vyškoleno od LDLC OL v čele s bodyym, v LB poté po těsném boji bohužel padli s Tikitakan a na prize money tak nedosáhli.

  •  Česká republika Team BRUTE – 13. až 16. místo – zůstávají v divizi Advanced
  •  Česká republika Eclot Gaming – 36. místo – zůstávají v divizi Advanced
  •  Slovensko CZC.eSuba – 37. místo – zůstávají v divizi Advanced

Main – 10 500 $

V další soutěži jsme pro změnu měli jednoho zástupce, konkrétně SINNERS, kteří o sezónu dřív jako nový tým začali od nejnižší Open ligy. Tam tehdy dokráčeli až do finále a od skoku přímo do Advanced, tedy o tři divize, jim chyběla jediná výhra. Soupeř v podobě sAw byl ale o několik tříd výše, což se potvrdilo i nyní, když hned na první pokus dokonce ovládl Advanced ligu a za dvě sezóny se tedy dostali z nuly až na nejvyšší možnou metu.

SINNERS jdou sice o něco pomaleji, stydět se ale nemají za co. V základní části uhráli parádní skóre 13-3 a do play-off šli jako třetí nejvýše nasazený tým. BO1 zápasy jsou ale mnohdy úplně něčím jiným, než jsou BO3 série, což se v Mainu potvrdilo, když to mezi nejlepší dotáhl ani jeden ze dvou týmů, které měly ještě lepší pozici než SINNERS. Česká jednička dokázala v horním pavouku vyhrát třikrát v řadě, čímž už byl splněn hlavní cíl, tedy postup do divize Advanced. V cestě za hodnotnějšími prize money ale následovala další prohra, po které sice SINNERS v LB jednou vyhráli, načež podlehli Excellency, které předtím v horním pavouku přemohli. Škoda.

  •  Česká republika SINNERS – 4. místo – výhra 1250 dolarů a postup do divize Advanced

Open – 7 000 $

Jako další v hierarchii následuje liga Intermediate, v té jsme však ve 34. sezóně neměli žádného zástupce. Rovnou se tedy přesouváme k nejotevřenější soutěži, kde se tentokrát sešlo takřka sedm stovek týmů a tím byl nabídnut nejvyšší možný počet postupových slotů. Šampion mohl zamířit do Advanced, celá elitní šestnáctka do Mainu a dalších více než sto celků do Intermediate. Ve hře tak nechybělo nejvíce CZ/SK týmů.

Nejlepší výsledek v základní části uhráli DEFEATERS a nasazení ze šestého místa dokázali zúročit ve čtyři výhry. Prize money za umístění v nejlepší osmičce z toho sice není, přeskočení Intermediate přímo do Mainu je ale splněným cílem. DEFEATERS zde budou v následující sezóně jediným našim zástupcem, protože Dark Tigers na ně bohužel nenavázali. Po třech výhrách totiž v rozhodujícím zápase nestačili na Pompa Team.

Do play-off v Open divizi postoupilo rovných 256 týmů, takže úplně všechny CZ/SK zástupce tu jmenovat nebudeme. K postupu alespoň do Intermediate to ale díky jedné výhře dotáhla čtveřice ve složení Mirkovci, Excel E-sport, BRUTE Academy a NecroRaisers. Sampi přes řadu výher nedokončili základní část a eEriness MARVO pro změnu nenastoupili do 1. kola play-off. Z dalších týmů se třeba ex-ENTERPRISE už dříve rozpadli.

  •  Slovensko DEFEATERS – 9. až 16. místo – postupují do divize Main
  •  Slovensko Dark Tigers – 17. až 32. místo – postupují do divize Intermediate
  •  Česká republika Mirkovci – 65. až 128. místo – postupují do divize Intermediate
  •  Česká republika Excel E-sport – 65. až 128. místo – postupují do divize Intermediate
  •  Slovensko NecroRaisers – 65. až 128. místo – postupují do divize Intermediate

Štítky: ESEA, SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.