Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na budget decky: Demacia Elites

7. 2. 2020 | 09:01 Legends of Runeterra
Nic není zadarmo a balíky v nových karetních hrách už vůbec ne. Proto bych vám rád ukázal tento levný, jednoduchý, ale hlavně zábavný deckbuild, který si hravě poradí s aggrem a dokáže se vypořádat i s controlem. Jedná se o balík točící se kolem typu jednotek Elites. Ty se nacházejí převážně v regionu Demacia, ale přidáme i pár karet z Ionie.
Zed splashart
Zed splashart

Jak se u budget decku dá očekávat, tak se i tento skládá převážně z common a rare karet. Cenově dostupný je tak pro každého. Jako druhotný region jsem použil již zmiňovanou Ionii. Šampion Zed mi přijde ideální do všech svižných balíků, Inspiring Mentor zvětšuje Zeda i jeho stín a Deny je prostě ideální spell do všech situací. Můžete ale zvážit výměnu tohoto regionu za jiný, pokud z něj máte nějaké silné karty, nebo se vám prostě jen líbí víc. Důležitý a neměnný je ale hlavní region Demacia a její Elites.

Demacia Elites

Mulligan

Na ruce si zpočátku hry snažíme vždycky ponechat tyto karty: Cithria of Cloudfield, Fleetfeather Tracker, Battlesmith, Vanguard Defender, Zed. Pokud máme Zeda nebo nemáme jiné 1-dropy, nechat si můžeme i Inspiring Mentora. Při absenci 1-dropů si lze poddržet i Succession. Pokud tušíte, že budete čelit control, tak tam se určitě bude hodit Deny. No a pokud máme dostatek dalších Elite karet, Vanguard Squire lze rovněž ponechat.

Playstyle

Jak ale hrajeme? Je to jednoduché. Balík se totiž řadí do kategorie Midrange, tedy mezi ty, které jsou nejsilnější v prostřední fázi hry. Tento archetyp se tak proměňuje podle toho, proti čemu zrovna hrajete.

Proti agresivním soupeřům se snažíme mít více statů než protivník a snažíme se blokovat tak, aby se nám to vyplatilo. Útočíme jen pár jednotkami a jen když se nám to vyplatí (neútočíme vším včetně 1/1, které nám jednoduše vyblokuje). Většinou utratíme všechnu naši manu. Proti controlu naopak s útočením moc neotálíme, jelikož do soupeře musíme nasypat dostatek poškození dříve, než nám zničí board. Necháváme si uschovanou nějakou spell manu, například na Deny, nebo na Radiant Strike. Nevyházíme si svou ruku jen tak, musíme dávat pozor na protivníkovy removaly. Proti aggru jednoduše hrajeme jako control a proti controlu jako aggro.

Největší potíž balíku dělá Braum, protože většina našich jednotek je 3/3. Když nám 3/3 nebo 4/4 (vylepšenou přes Battlesmith) přitáhne svou Challenger schopností a blokne, tak nejlépe použijeme Radiant Strike. Pokud tuto kartu nemáme, tak musíme Brauma ignorovat a útočit i přes to, že nám něco blokne a upgradne se.

Líbí se vám tenhle balík a chtěli byste si ho také vyzkoušet?

Demacia Elites
Demacia Elites
Štítky: Jak na LoR