Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vidí víkendovou kvalifikaci do Tipsport COOL ligy komentátoři?

13. 3. 2020 | 11:38 Counter-Strike 2
Nejdůležitější část kvalifikace do Tipsport COOL ligy vypukne už o sobotním poledni. Do akce se pustí šestnáct týmů, ze kterých ale pouze polovina může postoupit do nejvyšší divize. Dvě výhry jsou cílem každého z nich, ale uspět nemůže každý. Jak vnímají změny v soutěži či samotné favority a outsidery Closed Qualifieru naši komentátoři?
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
shadye
Vzhledem k formátu si troufnu říct, že ty zkušenější celky musí ukázat svoji kvalitu. Samozřejmě, stát se může cokoliv, tak si tam nechám edge na nějaký ten tým, ale v první lize si představuju jména jako Sinners, BRUTE, eSuba, Eclot Gaming a snad mě nezklamou ani Inside Games, Universe či Sampi. Šance na doplnění téhle silné sedmičky tu je, zkušené hráče najdete skoro v každé sestavě. Asi bych se ale zaměřil na Coronavirusáky, Team Moops a nemusím zmiňovat, že Kaparzo a spol. budou dělat problémy. Těžko říct, jak se to celé vyvine, na chyby tu není prostor.

Prize pooly jednotlivých lig narostly neskutečně, u COOL ligy nevyjímaje. Ruku v ruce s tím se tak zlepšily podmínky pro týmy, které se do ní zvládnou probojovat. Líbí se mi i změny, kde si například týmy samy rozhodnou o tom, jak bude vypadat nasazení, a šance na postup z druhé ligy do té první, což je věc, kterou známe a vídáme ve sportech klasických. Věřil jsem, že letošní rok bude zlomový pro růst esportu a hlavně o jeho povědomí u nás. Navíc budeme mít možnost komentovat ze studia, což opět posune zážitek na vyšší úroveň.
Lelek
Věřím, že další ročník COOL ligy bude i díky novým profesionálním týmům zase o level výš. O to se pokusíme postarat samozřejmě i my komentátoři, těším se totiž na komentování všech zápasů přímo ze studia. Dostat se ale do první ligy nebude vůbec jednoduché a nepřekvapilo by mě, kdybychom po víkendu viděli více než jedno překvapení. Přesto je mi ale jasné, že všechny týmy, které se do první ligy prostřílí, nám potom v cele sezóně ukáží to nejlepší domácí CSko!

Co se týče této kvalifikace, tak je tady hned několik nových sestav a organizací, které budou mířit čistě za postupem 2:0 a všechno ostatní pro ně bude nenaplnění jejich potenciálu. Věřím ale, že týmy jako Sinners, BRUTE, eSuba ve finále ukáží své kvality a bez větších problémů do první ligy postoupí. Pokud bych měl doplnit kompletní osmičku, tak věřím že nebudou chybět ani Sampi, Eclot, Inside Games a zbylá dvě místa obsadí doufám některé z týmů, od kterých se to až tak neočekává. Rád bych viděl v první lize nějakého černého koně, který bude i papírově silnějším týmům předvádět dravost a nevyspravitelnost, proti které i některé lepší týmy mají problém předvést svoji hru.

V sobotu i neděli si vždy od 12:00 můžete uzavřenou část kvalifikace do Tipsport COOL ligy naladit na Twitch kanále PLAYzone, kde přenos poběží. Kteří komentátoři doplní tradiční dvojici shadye, Lelek, zatím neodtajníme. V první řadě to totiž bude o týmech, které se budou snažit vybojovat si své místo na výsluní.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.