Přejít k hlavnímu obsahu

Jaké decky vám mohou pomoct dostat se na Samsung Midseason turnaj?

13. 8. 2020 | 19:34 Hearthstone
Kvalifikace na Samsung Midseason turnaj nás čeká už tuto sobotu, a vy byste tak už měli finišovat s výběrem line-upu. Pokud ale stále tápete, nebojte, máme pro vás seznam čtyř nadupaných balíčků, které vám pomohou uspět!
Scholomance Academy
Scholomance Academy

Zaregistrovali jste se již na kvalifikaci na Samsung Midseason turnaj, ale nejste si jisti, jaké balíčky by vás mohly dovést k úspěchu? Tak to jste na správném místě! Současná meta sice samozřejmě není, vzhledem k tomu, že teprve nedávno světlo světa spatřilo nové rozšíření Scholomance Academy, úplně ustálená, pár dobrých tipů bychom tu ale pro vás stejně měli. Decky, které vám tu nyní představíme, patří do toho dle statistik nejlepšího, co v současnosti HSko nabízí, což samozřejmě jen potvrzuje jejich sílu. A i když v LHS formátu, v němž se celá kvalifikace i následný samotný turnaj odehrají, není nutně krokem vedle experimentovat, jejich volbou rozhodně chybu neuděláte!

Libram Paladin

Tenhle balíček zde chybět prostě nemůže – ihned po vydání Scholomance Academy se Paladin, před příchodem této expanze classa, která mimo agresivních Murloců moc co nabídnout neměla, prodral na výsluní s pomalejším, na value vyhrávajícím balíčkem. Pomocí silných minionů tento deck ze začátku bez problémů kontroluje board a s menší porcí štěstí s ním lze soupeře klidně i rychle uhlodat. V případě nepříliš neobvyklého přechodu do late-game pak zase přijde na řadu value, kterou vám vedle pomocí Aldor Attendanta a Aldor Truthseekera zlevněných Librams přinesou i karty jako High Abbes Alura či Lady Liadrin. Tento deck je aktuálně asi tím nejsilnějším vůbec, především proto, že dobře si počíná skoro každému jinému na metě. Známý je navíc například svojí velkou silou proti Big Warriorovi či Guardian Druidovi, na něhož se zaměřujeme jen o kus níže.

Guardian Druid

Zatímco Libram Paladin, navzdory tomu, že nejde o deck úplně nový, moc silný nebyl, Guardian Druid tu s námi už nějaký ten pátek je. Tento balíček je vlastně jen na novou metu vytuněný Spell Druid, a jeho cílem je tak plnit board pomocí silných playů s Kael'thas Sunstrider. Nezřídka tuto legendárku doplňuje i Exotic Mountseller, to, co tomuto decku nyní dokonce i dává jméno, je ale nová karta Guardian Animals. Spolu s rovněž teprve nedávno vydanou Survival of the Fittest tento deck posílá ještě o úroveň výš, díky čemuž patří na současné metě k tomuto nejotravnějšímu vůbec. Jak už jsme zmínili výše, nejsilnější zbraní je proti tomuto balíčku Libram Paladin, špatně si proti němu nevede ani Big Warrior. Proti většině ostatních má ale minimálně lehce pozitivní statistiky, a celkově je tak rozhodně dobrou volbou.

Samsung Midseason Turnaj

Aggro Demon Hunter

Meta, na které by agresivní verze Demon Huntera chyběla, tu navzdory tomu, že byl tento archetyp již několikrát nerfovaný, od vydání této nové classy snad ještě nebyla. A na věčné časy tento spoustou hráčů nenáviděný balíček neposlala ani nová expanze, po které dokonce ani moc nezměnil svou podobu. Do decku přibyly snad jenom karty Demon Companion, Voracious Reader či Intrepid Initiate, to mu ale bohatě stačí na to, aby se stále řadil mezi ty nejsilnější vůbec. Problémy nemá porážet většinu balíčků na metě, vyrovnané matchupy má i s Libram Paladinem, velice dobře si ale proti němu naopak vede Guardian Druid.

Totem Shaman

Vše pak uzavřeme Totem Shamanem, kterého sice dle statistik některé balíčky převyšují, zatopit ale vašemu soupeři stejně umí bez problémů. A to i přes to, že nejde o nic, co bychom už neznali. Tento balíček zkrátka vyhrává skrze pomocí totemů a karet, jako jsou Totemic Reflection či Spitting Axe, vytvořených boardů, které umí být pořádné klidně i ve třetím kole. S upgradem v podobě nově vydaných karet jako Totem Goliatha nebo Runic Carvings je navíc tento deck ještě o poznání silnější, díky čemuž mu vlastně snad poprvé patří místo na výsluní. I přes dobré statistiky ale není na ladderu nejhranější, za což můžou jeho velice špatné výsledky ve hrách s velice populárním Libram Paladinem. Většinu jiných balíčků ale porážet umí, dalšími problematickými matchupy jsou snad jen ty s Aggro DH a Gibberling Druidem.

miluju videohry a hlavně ligu legend