Přejít k hlavnímu obsahu

Jan "Krocan" Neckář: V nejlepší možné sestavě na postup máme

2. 8. 2020 | 20:40 StarCraft 2
Zatím se Evilbringerovi daří připravovat každý den nový rozhovor s některým z členů týmu Ascending Pariahs. Dnešek naštěstí není výjimkou a tentokrát byl ke krátkému pokecu přizván Krocan, na titulní fotce s legendárním Flashem.
Krocan
Krocan

Kdyby náhodou někdo nevěděl, kdo že to je Krocan, řekni nám pár slovíček, ať víme, s kým máme tu čest.

Jmenuju se Honza Neckář a je mi 29 let. SC jsem hrál prvně už někdy v roce 1999, když jsme s bráchou a kamarády hráli WarCraft 2 na LANce, které jsme tehdy říkali síťárna, a někdo tam přinesl super novinku – StarCraft. Potom jsem to nehrál vůbec, až do roku 2006, kdy jsem si koupil polskou originálku a přišel na Battle.net. Od té doby s různě dlouhými pauzami to lamím až do teď.

Ty hraješ, pokud vím, nejvíce Zergy. Co tě k téhle rase přivedlo a proč jsi u ní zůstal?

Během mého hraní jsem postupně prošel všechny tři rasy. Nepamatuji si, s kterou jsem začal, ale nejvíc mě inspiroval [ReD]NaDa a jeho TvZ, (SK Terran = marine / medic, vessels, no tanks), to byla krása sledovat, chtěl jsem hrát taky tak. Takže jsem se zaměřil na Terrany, které jsem hrál nejvíce a měl v nich i největší skill. To bylo za dob PGT / ICCupu, kdy sis mohl zvolit match-up na ladderu. Vzhledem k tomu, že nesnáším TvT a na Remastered ladderu nelze zvolit match-up, tím pádem bych musel hrát TvT, a to sem fakt nechtěl. Musel jsem tedy někam switchnout. Zvolil jsem Zergy, protože proti T jsem hrával hlavně Z, takže ZvT jsem měl dost natrénované. Bohužel jsem se musel téměř od nuly naučit ZvP. ZvZ jsem občas hrával místo TvZ. V srdci jsem ale pořád Terran. Hlavně TvZ.

Je o tobě docela známo, že když jsi nervózní, tak se ti nehraje dobře. A bohužel jsi nervózní i z věcí, které nejsou až tak herní. Jako například ze streamu, někdy i observera a hlavně třeba na turnajích.

Jo, s tím mám velký problém. Vždy mě to na turnajích neskutečně štve, roztřesu se a nedokážu přemýšlet nad hrou, např. dám dělat Overlorda, a za 5s nevím jestli jsem ho dal dělat nebo ne, tak ho dám dělat znova. Radši jdu nějaký all-in, kde není třeba microvat, rozjíždět makro hru, protože to prostě nedávám. Vždy jsem podal tak poloviční výkon, pak jsem z toho byl vytočený až do noci. Tak jsem radši přestal všechny turnaje a CW hrát a měl jsem klid. Jediné, co mi na to pomáhá, je pivko, s tím se dokážu ponořit do hry, že nevnímám nic jiného, což se mi normálně nestane téměř nikdy, maximálně když hraju v klídku ladder. No ale zase nechci být alkoholik, že jo, takže jednou za čas pár kousků dám, třeba na LANce v Praze.

Už tenhle víkend se rozjede BWCL, kde klan aP- bude bojovat o své místo na slunci. Jaké jsou šance v druhé nejtěžší divizi?

Postoupit bude těžké, ale myslím si, že na to máme. Abychom tam neměli jen samé winy, tak občas pomůžu i nějakými prohrami.

Takže ty rovnou vidíš ambice na postup? Ty sám se těšíš se na začátek BWCL?

V nejlepší možné sestavě na postup máme. Jestli se těším? Jo, zas budu hrát tužku a budu nas*anej. (smích) Takže jo, těším se. 

Hele, domluvíme se tak, že když neprohraješ během sezóny zápas a budeš mít docházku, zaplatím ti basu piv. Co ty na to?

To je větší pravděpodobnost, že ještě v srpnu poletíš do vesmíru.

Je tu ještě něco, co bys rád řekl, o co by ses rád podělil, někoho pomluvil, prostě slovo závěrem?

Mám radost z toho, jak se za posledních pár měsíců celkem dost rozrostla komunita, jsou různé české turnaje, liga, dokonce druhý český klan, streamy a tak podobně. Za to velké díky všem, kteří na tom mají zásluhu. Před pár lety bych fakt nečekal, že se něco takového v ČR ještě může rozjet. To je asi vše, GL HF.

Poznámka autora: při odpovědi na otázku ohledně šancí v téhle BWCL sezóně si Krocan neuvědomil, že jsme postoupili o ligu výš, takže rovnou viděl šance na postup. Když si tenhle drobný nedostatek uvědomil, byl už rozhovor uzavřen, takže jej ponechán tak, jak byl vytvořen. Nicméně sázka o basu piv platí!

Štítky: Krocan, BWCL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.