Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla jde znovu do boje, nejprestižnější liga se vrací s novou sezónou

8. 4. 2021 | 18:45 Hearthstone
Hearthstone Grandmasters jsou po chvíli zase zpátky a znovu u toho bude i Jaromír "Jarla" Vyskočil! Zvládne si i tentokrát dojít pro místo na světovém šampionátu?
Jarla
Jarla
Zdroj: PLAYzone

Liga pro naprostou karetní smetánku, to jsou Hearthstone Grandmasters. Přes tuto uzavřenou dlouhodobou soutěž vede cesta na mistrovství světa, a zúčastnit by se jí tak chtěl snad každý – to je ovšem privilegium, kterého se dostává jen pár vyvoleným. Mezi nimi se naštěstí nachází i dlouhodobě nejsilnější domácí hráč Jaromír "Jarla" Vyskočil, jenž v evropské části soutěže bojuje už od jejího vzniku.

A rozhodně tam nehraje druhé housle, ba naopak vloni byl on jedním z těch, co se probojovali na samotný světový šampionát. I tam navíc předvedl parádní výkon, který byl nakonec odměněn krásným druhým místem. Cíl pro letošní rok je tedy docela evidentní a kupředu za jeho splněním Jarla vyrazí již brzy, sezóna 2021 totiž pro velmistry startuje už ve čtvrtek 8. dubna.

Jarlův line-up pro první týden HS Grandmasters
Jarlův line-up pro první týden HS Grandmasters
Zdroj: @hsjarla

Bojovat se v ní bude dle nového formátu, který jsme podrobně rozebrali v tomto článku. Přímo ve čtvrtek bude na Jarlu čekat souboj v GSL skupině. Uspěje-li v něm, o víkendu si to pak s dalšími úspěšnými hráči rozdá v Single Elimination pavouku. Takto bude nyní Jarla bojovat sedm týdnů v kuse s tím, že během prvních dvou z nich se hraje stylem Conquest, v dalších dvou pomocí formátu Specialist, po němž bude následovat LHSko, a na závěr přijde zase jednou řada na Conquest.

Jeho úkolem je v těchto miniturnajích dosáhnout na co největší počet výher. Postup do závěrečného play-off, jehož vítěz získá vstupenku na mistrovství světa, bude totiž čekat jen na osmičku nejúspěšnějších hráčů z úvodních sedmi týdnů. Tak nezapomeňte držet Jarlovi palce – jeho snažení v GSL skupinách sice ještě sledovat moct nebudete, případné víkendové řežby ve vyřazovacích soubojích už ale budou streamované na oficiálním Hearthstone YouTube kanále!

miluju videohry a hlavně ligu legend