Přejít k hlavnímu obsahu

Je to doma! Jarla se stává prvním Čechem, který postupuje na Hearthstone World Championship

11. 10. 2020 | 23:58 Hearthstone
Elitní český karetní mág Jarla se potřetí dostal do závěrečné fáze boje o postup na světový šampionát. Dlouhodobě potvrzuje svoje kvality proti nejlepším hráčům, ale třešnička na dortu mu ve sbírce stále chybí. Další příležitost bude jako nejvyšší seed mít tento víkend, kdy vrcholí druhá letošní sezóna Hearthstone Grandmasters.
Jarla
Jarla

Jaromír 'Jarla' Vyskočil poslední dva roky potvrzuje prvotřídní kvality, ale na splnění největšího hráčského snu nadále čeká. Konzistentní výkony však předvádí také v aktuální sezóně ligy Grandmasters, kde se opět stal jediným hráčem, který ve všech třech rozřazovacích turnajích postoupil do TOP 8. V následné hlavní části však neměl po třech hracích týdnech dobrou pozici, ale díky riskantnímu line-upu získal potřebné dvě výhry a ze 7. místa se katapultoval na druhé. Tohle umístění mu zajistilo nejvyšší možný seed, díky kterému má v závěrečné skupinové fázi jeden freewin a od finálního play-off jej tak dělí jedna výhra, na kterou bude mít dva pokusy.

V tuto chvíli je ve hře posledních osm hráčů a Jarla je v pozici, kdy jej dělí tři výhry od postupu na Hearthstone World Championship, který se letos uskuteční 12. a 13. prosince. Pro další část prestižní ligy byl zařazen do skupiny B, která netradičně začne jako první. Důvodem jsou zdravotní trable Thijse, jenž má za sebou pobyt v nemocnici. Jarla dostal shodou okolností do skupiny dva hráče, které v posledním týdnu minulého swissu porazil, Casieho a xBlyzese. Čtvrtým do party, proti němuž má Jarla automatický freewin, se stal Felkeine. Jarlova skupina se odehraje v pátek, skupina A je na programu v sobotu a závěrečné play-off pak uzavře druhou letošní sezónu Hearthstone Grandmasters v neděli. Držte s námi palce, aby se nedělní finiš týkal i českého hráče!

Hearthstone Grandmasters: skupina B
  Česká republika JarlaF      
     Česká republika Jarla3   
  Francie FelkeineW      
    Pátek 19:00   Česká republika Jarla 
  Německo Casie1      
 Pátek 18:00   Francie xBlyzes2   
  Francie xBlyzes3      
         
     Francie Xblyzes2   
  Francie Felkeine1 Pátek 21:00   Německo Casie 
 Pátek 20:00   Německo Casie3   
  Německo Casie3      
Hearthstone Grandmasters: play-off
  Nizozemsko Thijs3      
 Neděle 18:00   Nizozemsko Thijs1   
  Německo Casie1      
    Neděle 20:00   Česká republika Jarla 
  Česká republika Jarla3      
 Neděle 19:00   Česká republika Jarla3   
  Německo Seiko0      
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.